Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Arbetsterapeut

Välkommen med din ansökan senast: 2024-04-23

Kontaktperson för frågor kring tjänsten

Birgitta Brorsson, Enhetschef
Telefon: 0417-184 05
E-post: birgitta.brorsson@tomelilla.se

Vi söker dig som är arbetsterapeut och vill vara delaktig i teamet runt våra patienter.

Om arbetsplatsen

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är arbetsterapeut och vill vara delaktig i teamet runt våra patienter, där du arbetar med att samordna och tillgodose patientens samlade behov av arbetsterapi. Arbetet omfattar individuella aktivitetsbedömningar, samt att genomföra rehabilitering tillsammans med patienten och personal. I arbetet ingår även utprovning och förskrivning av medicintekniska hjälpmedel samt att handleda, delegera och utbilda omvårdnadspersonal.

I den här tjänsten har du ansvar för SVU samt vissa av hemgångarna från sjukhus tillsammans med fysioterapeutkollega. Du kommer även att få stötta upp både inom ordinärt boende och inom särskilt boende. Arbetet sker teambaserat i nära samarbete med övriga professioner såsom fysioterapeut, sjuksköterska, chefer, omvårdnadspersonal och biståndshandläggare.
Att medverka till en god arbetsmiljö samt att bidra till Vård och omsorgsverksamhetens utveckling är en given del av arbetet. Arbetsgivaren ser också positivt på kompetensutveckling inom professionen.

Är du nyfiken och vill veta mer om arbetet, erbjuder vi dig möjligheten att träffa våra medarbetare för att prata och ställa frågor.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut med genuint intresse och engagemang för rehabiliteringsarbete. Arbetet förutsätter att du är lösningsfokuserad och har förmågan att planera och organisera din tid på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar lika väl självständigt som i team.

Erfarenhet från rehabilitering och kommunal hemsjukvård är meriterande men inget krav. Inom verksamheten pågår hela tiden ett utvecklingsarbete för att förbättra för våra patienter. Du får stor möjlighet att delta i detta arbete och bidra med dina tankar och erfarenheter.

Körkort-B för manuell växellåda är ett krav.

Vi kommer att bjuda in till intervjuer löpande, vi ser fram emot din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2024-03-28
Referensnummer: C181773
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.