Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Go Fram: Skolsocial utveckling söker socionom till spännande uppdrag

Välkommen med din ansökan senast: 2024-05-20

Kontaktperson för frågor kring tjänsten

Fredrik Gullstrand, Enhetschef
E-post: fredrik.gullstrand@tomelilla.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0417-180 00

Dina insatser bidrar till att skapa möjlighet till förändring och utveckling både för enskilda elever, för grupper och för skolans övergripande arbete.

Om arbetsplatsen

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Arbetsuppgifter

Du arbetar förebyggande och uppsökande inom skolan genom närvaro och en tillgänglighet där eleverna finns. I arbetet ingår samtal i olika former. Exempelvis stöd-, motivations-, kris och konfliktsamtal. Även utredande, rådgivande och bearbetande samtal med elever och deras familjer förekommer liksom förebyggande och hälsofrämjande arbete med elever i grupp. Konsultation för skolpersonal och andra samarbetspartners är en del av uppdraget. Du ingår i öppenvården och medverkar i elevhälsomöten samt möten med socialtjänst, barn-, och ungdomspsykiatrin, polis och andra myndigheter som har barn som målgrupp för verksamheten.

Din insatser bidrar till att skapa möjlighet till förändring och utveckling både för enskilda elever, för grupper och för skolans övergripande arbete. Du är också en viktig aktör i samverkan mellan skola och externa samverkansparter, till exempel socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatri.

I rollen som socionom för vårt nyskapade skolsociala team är du knuten till vårt idéburna offentliga partnerskap "Go Fram: Goda framtidsutsikter för Tomelillas barn och unga" med Rädda Barnen. Ditt arbete kommer att harmoniseras och integreras med det övergripande syftet för skolsociala teamet, vilket syftar till att stödja elevernas välbefinnande och främja en positiv lärmiljö.

Inom ramen för det skolsociala team kommer samarbetet med elevhälsoteamet vara avgörande för att implementera och koordinera förebyggande insatser. Dina uppgifter är att förebygga frånvaro och förstärka anknytningen till skolan.

Din roll kommer att inkludera att aktivt delta i skolans främjande arbete och att skapa en samverkan mellan skola, socialtjänst, hälso- och sjukvård, barn- och ungdomspsykiatrin samt stödja föräldrar. Detta arbete kommer att bidra till en mer holistisk och samordnad strategi för att möta elevernas behov.

Tillsammans strävar vi efter att inte bara implementera och utvärdera, utan att verkligen förändra spelplanen för elevernas framtid. Genom att skapa och genomföra förebyggande insatser inom ramen för projektet kommer vi tillsammans skapa god framtidsutsikter för elevers välbefinnande.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom.

Du har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som socionom. Meriterande om du arbetat med utbildningsrelaterade frågor inom skola liksom erfarenheter av projektledning. Arbete inom kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd organisation är också meriterande. Har du dessutom samverkat mellan flera myndigheter är det också meriterande. Intresse för civilsamhället och hur det kan bidra till barns utveckling.

Arbetet ställer höga krav på självständighet i yrkesrollen och god strukturell förmåga. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat och organiserat sätt. Du är mål- och resultatorienterad i ditt arbetssätt och dina prioriteringar, och du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. För rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är lyhörd. Du tänker strategiskt och har ett brett och långsiktigt perspektiv på frågor och dess konsekvenser.

Du behöver ha god svenska/engelska i tal och skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-20
Referensnummer: C191690
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.