Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Jobba som timvikarie inom förskola

Välkommen med din ansökan senast: 2024-08-11

Kontaktpersoner för frågor kring tjänsten

Felicia Axelsson, HR-assistent
Telefon: 070-995 84 16
E-post: felicia.axelsson@tomelilla.se

Casandra Quist, Bemanningskoordinator
Telefon: 070-995 81 73
E-post: casandra.quist@tomelilla.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0417-180 00

Som barnskötare bidrar du till en lärande och utvecklande miljö för varje barn och för hela barngruppen i någon av våra förskolor.

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Om arbetsplatsen


I Tomelilla kommun finns sju stycken förskolor belägna i centrala Tomelilla samt på glesbygden.

Barnens förskola ligger mitt i Smedstorp, i tillbyggda lokaler intill skolan. Vi arbetar mycket ute i naturen och har ett nära samarbete med både fritidshem och skola.

Fyrklöverns förskola ligger i egna lokaler i samma byggnad som skolan i Onslunda. Vi har ett nära samarbete med skola och fritidshem. Mycket av vår tid tillbringar vi ute i naturen.

Utsiktens förskola ligger i Brösarp och för oss är naturen självklar! Friluftsliv, lek, rörelse och naturupplevelser med alla sinnen är grunden i vår utomhuspedagogik I Ur och Skur.

Västervångens förskola ligger i ett bostadsområde vid den västra infarten till centrala Tomelilla. Både ute och inne finns en tillgänglig och inspirerande miljö som fångar barnens intresse och nyfikenhet.

Lärkans förskola ligger centralt i Tomelilla. Vi vill vara med och utveckla positiva och öppna barn som kan, vill och vågar.

Ängens förskola finns på Björkebogatan, granne med Lindesborgsskolan i Tomelilla. Vi har närhet till natur och skog såväl som bibliotek och kulturhus i centrum.

Nattviolen erbjuder pedagogisk barnomsorg på obekväm arbetstid till föräldrar som har sin ordinarie arbetstid förlagd på kvällar, nätter och helger. Vi finns i centrala Tomelilla och delar lokaler med Ängens förskola.

Arbetsuppgifter

Som timvikarie hos oss kan du, med kort varsel, behöva hoppa in och vikariera inom barn och utbildningsverksamheten. Vi erbjuder dig en hög flexibilitet som möjliggör kombinationen mellan arbete och studier (eller annan sysselsättning). Detta genom att du själv lägger dig tillgänglig i vårt bemanningssystem när du vill och kan jobba, förutsatt att det överensstämmer med det behov som verksamheterna har av vikarier.

Du kan vara timvikarie som barnskötare och du väljer själv om du vill vara kopplad till en eller flera verksamheter.
Som barnskötare bidrar du till en lärande och utvecklande miljö för varje barn och för hela barngruppen i någon av våra förskolor.

Du kommer vara delaktig i det pedagogiska arbetet där du utmanar och stöttar barnen i deras utveckling och lärande. För oss är det viktigt att du är trygg i dig själv och är bekväm med att arbeta självständigt, samt kan samarbeta med olika yrkesprofessioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning. Om du är utbildad eller har pågående studier till barnskötare, förskollärare, lärare eller har annan likvärdig pedagogisk utbildning är det meriterade.

Tidigare erfarenhet från arbete eller praktik inom förskola, skola och fritidshem är meriterande.

För att trivas hos oss behöver du ha ett genuint intresse för att arbeta med barn. Som person är du ansvarsfull, lyhörd och har tålamod. Du är stabil och har ett lågaffektivt bemötande med förmågan att skapa trygghet för våra barn. Du besitter förmågan att ta egna initiativ och känner dig trygg med att leda en barngrupp.

Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift.

För att arbeta inom förskola krävs att du har ett giltigt utdrag från belastningsregistret . Ansökningsblanketten hittar du i länken nedan.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Länk till annan webbplats.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-11
Referensnummer: C200724
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ska ansökan skickas in digitalt via Visma recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.