Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Jobba som timvikarie inom skola/fritidshem

Välkommen med din ansökan senast: 2024-08-11

Kontaktpersoner för frågor kring tjänsten

Felicia Axelsson, HR-assistent
Telefon: 070-995 84 16
E-post: felicia.axelsson@tomelilla.se

Casandra Quist, Bemanningskoordinator
Telefon: 070-995 81 73
E-post: casandra.quist@tomelilla.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0417-180 00

Du kommer vara delaktig i det pedagogiska arbetet där du utmanar och stöttar barnen i deras utveckling och lärande.

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Om arbetsplatsen


I Tomelilla kommun finns sex stycken skolor belägna i centrala Tomelilla samt på glesbygden.

Lindesborgsskolan är kommunens största F-6 skola och ligger i centrala Tomelilla med ca 320 elever. Skolan ligger i ett lummigt villaområde med närhet till naturen.

Byavångsskolan är Tomelilla kommuns äldsta skola med stora och rymliga lokaler. Här går ca 260 elever och här finns kommunens anpassade grundskola.

Kastanjeskolan är Tomelilla kommuns enda högstadieskola med ca 350 elever. Kastanjeskolan är belägen i centrala Tomelilla med närhet till simhall, sporthall och konstgräsplan.

Brösarps skola är en liten skola med ca 100 elever i mindre klasser. Här arbetar man efter friluftsfrämjandet I Ur och Skur- pedagogik där ett upplevelsebaserat lärande är i fokus.

Odenslundsskolan ligger med vackra omgivningar mitt i byn Onslunda med närhet till både idrottsplats och sporthall.

Smedstorps skola ligger i hjärtat av Österlen med nära till naturen. Skolan har en klass i varje årskurs från förskoleklass upp till årskurs 6.

Arbetsuppgifter

Som timvikarie hos oss kan du, med kort varsel, behöva hoppa in och vikariera inom barn och utbildningsverksamheten. Du som behörig eller obehörig lärare är engagerad för det pedagogiska lärandet och kan till viss del hålla i undervisning.

Vi erbjuder dig en hög flexibilitet som möjliggör kombinationen mellan arbete och studier (eller annan sysselsättning). Detta genom att du själv lägger dig tillgänglig i vårt bemanningssystem när du vill och kan jobba, förutsatt att det överensstämmer med det behov som verksamheterna har av vikarier.

Du kan vara timvikarie som lärare och/eller elevassistent och du väljer själv om du vill vara kopplad till en eller flera verksamheter.

  • Som lärare främjar du för en trygg och lärorik skoldag för alla elever. I klassrummet kan det exempelvis handla om hur dagen inleds eller hur en lektion påbörjas.
  • Som elevassistent är du elevernas närmsta stöd i alla vardagssituationer och följer en elev eller en elevgrupp under hela den samlade skoldagen.

Du kommer vara delaktig i det pedagogiska arbetet där du utmanar och stöttar barnen i deras utveckling och lärande. För oss är det viktigt att du är trygg i dig själv och är bekväm med att arbeta självständigt, samt kan samarbeta med olika yrkesprofessioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning. Om du är utbildad eller har pågående studier till barnskötare, förskollärare, lärare eller har annan likvärdig pedagogisk utbildning är det meriterade.

Tidigare erfarenhet från arbete eller praktik inom förskola, skola och fritidshem är meriterande.

För att trivas hos oss behöver du ha ett genuint intresse för att arbeta med barn och ungdomar. Som person är du ansvarsfull, lyhörd och har tålamod. Du är stabil och har ett lågaffektivt bemötande med förmågan att skapa trygghet för våra barn och ungdomar. Du besitter förmågan att ta egna initiativ och känner dig trygg med att framträda inför grupp.

Du är tydlig, strukturerad och har en god initiativförmåga.
Du trivs med att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har ett positivt förhållningssätt och god förmåga att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Eftersom kommunikationen med barn, vårdnadshavare och kollegor är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift.

För att arbeta inom skola/förskola krävs att du har ett giltigt utdrag från belastningsregistret . Ansökningsblanketten hittar du i länken nedan.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Länk till annan webbplats.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-11
Referensnummer: C200679
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.