Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Projektledare för ny F-6 skola och utveckling av skolområde i Tomelilla

Välkommen med din ansökan senast: 2024-07-23

Kontaktpersoner för frågor kring tjänsten

Helena Berlin, Tillväxt- och utvecklingschef
Telefon: 0417-182 17
E-post: helena.berlin@tomelilla.se

Stefan Persson, Verksamhetsutvecklare
Telefon: 070-995 83 56
E-post: stefan.b.persson@tomelilla.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0417-180 00

I ditt uppdrag som projektledare kommer du att leda arbetet med att skapa en ny F-6 skola i Tomelilla tätort. Uppdraget inkluderar även att leda samordningen av renovering av befintlig högstadieskola, ny idrottshall samt utveckling av hela skolområdet med omnejd.

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Om arbetsplatsen


Under våren 2024 har vi tagit fram en masterplan för utveckling av ett nytt skolområde som bl a omfattar en ny F-6 skola, renovering av högstadieskola och ny idrottshall. Masterplanen har tagits fram med hjälp av den så kallade munkmodellen (Doughnut Economics) med fokus på hur vi kan skapa en skolmiljö som främjar lärande, livskvalitet och demokratiska värden, med respekt för planetens begränsade resurser.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som projektledare kommer du att leda arbetet med att skapa en ny F-6 skola i Tomelilla tätort. Uppdraget inkluderar även att leda samordningen av renovering av befintlig högstadieskola, ny idrottshall samt utveckling av hela skolområdet med omnejd. Du tar avstamp i det arbete som har påbörjats med masterplanen och leder arbetet genom hela byggprojektet. Utöver exploateringens alla steg, har du har ett starkt fokus på social och miljömässig hållbarhet, innovation och förenkling genom hela processen fram tills området är färdigutvecklat.

Du kommer att vara knuten till Avdelningen för Tillväxt och Utveckling och arbeta nära kollegor med uppdrag inom samhällsplanering, hållbarhet och beredskap. Du kommer också att ha mycket nära samverkan med Barn & Utbildning samt Samhällsbyggnad. I uppdraget ingår också en nära dialog med folkvalda politiker.

Under hösten 2024 börjar du med att samordna arbetet med uppdatering av detaljplan och genomförande av utredningar inom allt från naturvärde och behov av inventarier till energi- och beredskapsfrågor. Du leder också arbetet med att identifiera och upphandla lämplig entreprenadform.

Arbetet förväntas genomföras med hög grad av inkludering. Det innebär att du ansvarar för att inkludera bland annat barn och ungdomar, lärare, experter, lokalt närings- och föreningsliv så mycket som möjligt i alla steg i processen. Till din hjälp har du ett engagerat team av medarbetare som bl a består av planarkitekt, strateger, pedagoger, driftingenjör och inköpare.

Kvalifikationer

Du ska vara byggnadsingenjör, arkitekt eller ha annan universitets/högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har lång erfarenhet av att leda komplexa utvecklingsprojekt som inkluderar alla steg i exploatering och fysisk byggnation.

Du har erfarenhet av att arbete med byggprojekt med hög hållbarhetsprofil, såväl miljömässig som social. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med munkmodellen eller andra holistiska hållbarhetsmodeller.

Det är mycket viktigt att du kan arbeta självständigt och trivs med att hantera komplexa utmaningar. Du främjar dialog, delaktighet och engagemang, och du är skicklig på att samverka mellan olika aktörer. Du är initiativrik och ser till att arbetet fortskrider. Du har utmärkta kommunikativa färdigheter, både muntligt och skriftligt i svenska och engelska, samt god digital kompetens.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning. Projektanställningen startar från hösten 2024 till och med juni 2030.
Omfattning: Deltid, Sysselsättningsgrad 50%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2024-07-23
Referensnummer: C199727
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ska ansökan skickas in digitalt via Visma recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.