Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Sommarjobba inom äldreomsorgen

Välkommen med din ansökan senast: 2024-05-28

Kontaktperson för frågor kring tjänsten

Felicia Axelsson, HR-assistent
Telefon: 070-995 84 16
E-post: felicia.axelsson@tomelilla.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0417-180 00

Vi söker sommarvikarier som vill bli en del av våra drivna och engagerade team på kommunens särskilda boenden.

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Om arbetsplatsen


Vi söker sommarvikarier som vill bli en del av våra drivna och engagerade team på kommunens särskilda boenden.

Som sommarvikarie hos oss har du möjlighet att arbeta efter ett schema. Du kan också välja att arbeta på timmar, det vill säga hoppa in som timvikarie vid behov. Våra medarbetare fördelar sin semester på alla tre sommarmånaderna vilket innebär att det finns möjlighet att arbeta både under juni, juli och augusti. Möjlighet finns att arbeta som timvikarie redan under våren.

Brinkehem är ett särskilt boende som ligger i Brösarp. Brinkehem består av tre avdelningar med 22 lägenheter totalt. Avdelningen Ljungen är den största avdelningen och har en allmän inriktning med totalt tio lägenheter, varav två lägenheter är anpassade för par. Avdelningen Kortidsenheten är en korttidsavdelning med sju lägenheter och avdelningen Ängslyckan är en demensavdelning med fem lägenheter.

I Skåne Tranås ligger det särskilda boendet Norrevång som är anpassat för personer med en demensdiagnos. På Norrevång finns totalt 21 lägenheter fördelat på de tre avdelningarna Lindängen, Stiernemosse och Qvarnen. Här finns även dagverksamheten Vännen.

På Norrevång och Brinkehem arbetar personalen dygnet runt. Gemensamt för våra särskilda boenden är närheten till natur och dagliga aktiviteter, exempelvis bingo, musikunderhållning, utevistelse och bakning.

Arbetsuppgifter

Är du nyfiken på hur det är att arbeta inom äldreomsorgen? Vi söker värdefulla sommarvikarier till våra särskilda boenden.

Som sommarvikarie inom äldreomsorgen i Tomelilla kommun är du en del av människors vardag. Du arbetar med att stödja våra brukare så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt arbete kännetecknas av stor variation och arbetsuppgifterna vi utför har alltid brukarens behov i fokus. Varje individ har ett varierat behov av hjälp och stöd och ditt ansvarsfulla arbete gör stor skillnad i våra brukares vardag. I ditt arbete ingår bland annat att ge praktiskt stöd i personlig omvårdnad och hygien, hushållsarbete eller stöttning i sociala sammanhang, exempelvis:

  • Dusch, personlig hygien och rakning
  • Toalettbesök
  • Uppstigning och läggning samt på- och avklädning
  • Städ, tvätt, matlagning och inköp
  • Ledsagning till exempelvis vårdcentral eller utevistelse i form av promenader
  • Medicingivning på delegering av SSK

Ditt jobb är viktigt! Välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer

Är du trygg, ansvarsfull, flexibel och har ett gott bemötande i ditt arbete? Då är det dig vi söker! Vi välkomnar både dig med tidigare erfarenhet från vård- och omsorgsarbete, och dig som är redo för nya utmaningar. Vi erbjuder en individanpassad introduktion och en möjlighet att lära och växa in i dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har ett stort serviceintresse och personlig lämplighet för vård- och omsorgsarbete. En förutsättning för att du ska trivas är ett genuint intresse och nyfikenhet för arbetet.

Vi sätter stort värde vid att du som person är ansvarsfull, engagerad och har en god kommunikativ förmåga. Eftersom du kommer ha daglig kontakt med brukare, kollegor, anhöriga och chefer ställer uppdraget höga krav på ett gott samarbete och att du kan behärska det svenska språket i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du är utbildad undersköterska eller har likvärdig utbildning, samt om du har tidigare erfarenhet från vård- och omsorgsarbete.

För att arbeta hos oss krävs det att du klarar läkemedelsprovet, skriftligt och muntligt samt den praktiska delen för läkemedelsdelegeringen i Tomelilla kommun.

För att få arbeta inom vård och omsorg önskar vi ha ett utdrag från polisens belastningsregister.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-14
Referensnummer: C188445
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.