Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Stödassistenter till Stafetten

Välkommen med din ansökan senast: 2024-05-20

Kontaktperson för frågor kring tjänsten

Fredrik Devenfors, Enhetschef
E-post: fredrik.devenfors@tomelilla.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0417-180 00

Vi arbetar utifrån den boendes behov och önskemål, vilket lägger grunden för det individuellt anpassade stödet i brukarens vardagliga liv.

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Om arbetsplatsen

Stafetten är ett serviceboende som tillgodoser särskilt stöd och service för vuxna personer med funktionsvariation, enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi arbetar utifrån den boendes behov och önskemål, vilket lägger grunden för det individuellt anpassade stödet i brukarens vardagliga liv. Stödet innefattar alla förekommande sysslor såsom fritids- och hushållssysslor. Boendet består av 14 lägenheter. Målgruppen består både av män och kvinnor i åldrarna mellan 20-30 år.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent arbetar man med personer som beviljats insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS. Du ska du ha ett förhållningssätt och bemötande som ger individuellt anpassat stöd i den dagliga livsföringen vilket innebär att insatser ska tillgodose den enskildes psykiska, fysiska och sociala behov. Arbetet innebär att främja den enskildes förmågor och självständighet.

I ditt uppdrag ingår att stödja och hjälpa deltagaren med omvårdnad samt utföra insatser utifrån individuella behov och skapa delaktighet. I arbetsuppgifterna förekommer aktiviteter och handledning både i grupp och enskilt. Insatser såsom matlagning, städ, tvätt, inköp samt aktivitet och rörelse är förekommande i det dagliga arbetet.

I arbetsuppgifterna ingår nära samarbete med anhöriga, godemän/förvaltare, hälso-och sjukvårdsteam samt andra myndigheter och samverkansparter som är betydande för brukaren. Dokumentation utgör en viktig del av det dagliga arbetet.

Du arbetar på daglig basis med AKK, kommunikations hjälpmedel och kognitivt stöd som ett naturligt inslag i arbetet.

Att arbeta med social dokumentation och genomförandeplaner med en gemensam bild av målsättning, insatser, stöd och hur det ska utformas individanpassat är en del av det dagliga arbetet.

Vi erbjuder dig:
Ett självständigt, ansvarstagande och varierande arbete.
En möjlighet att få goda kunskaper och erfarenhet inom olika verksamheter.
Ett tillfälle att få många nya kollegor med god kompetens och erfarenhet.
Som medarbetare inom LSS erbjuder vi fria arbetsskor.

Hänsyn till personlig lämplighet tas i bedömningen.

Kvalifikationer

För arbete som stödassistent krävs omvårdnadsprogrammet, utbildning inom psykiatri eller funktionshinder. Du behöver även ha erfarenhet inom området och förmågan att kunna agera lågaffektivt.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet gällande NPF-diagnoser och kognitiva funktionsvariationer.

I arbetet förutsätts att du som medarbetare är engagerad och drivande i det ständiga förbättringsarbetet för ökad kvalité både på individ- och verksamhetsnivå.

En förutsättning för att eventuellt gå vidare med en anställning som stödassistent är att du klarar läkemedelsprovet, skriftligt och muntligt samt den praktiska delen för läkemedelsdelegeringen i Tomelilla kommun.

Du behärskar det svenska språket på ett sätt som gör att du kan kommunicera tydligt med brukare, anhöriga och kollegor i tal och skrift.

Körkort krävs för manuellt växlad bil.

För att få arbeta inom vård och omsorg krävs ett godkänt utdrag ur belastningsregistret enligt nedan; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Länk till annan webbplats.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Intervjuer sker löpnade

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-20
Referensnummer: C190806
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ska ansökan skickas in digitalt via Visma recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.