Publiceringsdatum:
Sista ansökningsdag:

Vi söker grundskollärare, åk 4-6 till IUS Brösarps skola

Välkommen med din ansökan senast: 2024-06-24

Kontaktperson för frågor kring tjänsten

Ann-Kristin Montán, Rektor
Telefon: 0417-180 61
E-post: ann-kristin.montan@tomelilla.se

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0417-180 00

Du ingår i ett litet arbetslag där vi ser till helheten och hjälper och stöttar varandra utifrån att skapa bästa möjliga lärsituationer för våra elever.

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är en plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid.

Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun.

Om arbetsplatsen


I norra delen av Tomelilla kommun hittar ni I Ur och Skur Brösarps skola för elever i åk F-6. Det är bra pendlingsmöjligheter på sträckan Ystad - Kristianstad.

Du ingår i ett litet arbetslag där vi ser till helheten och hjälper och stöttar varandra utifrån att skapa bästa möjliga lärsituationer för våra elever. Vår profil, I Ur och Skur, innebär att vi tar vara på naturen runt omkring oss i lärandesituationer och lär ut friluftsteknik.

Växelvis undervisning utomhus/inomhus med teori och praktik. Brösarps skola är den enda kommunala I Ur och Skur skolan i Sverige. Vi har en fantastisk utemiljö som numera också innefattar uteklassrum och växthus med odlingsmöjligheter. En möjlighet att förstärka lärandet.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta som ansvarig klasslärare för åk-6 med 13 elever. Har du dessutom SvA behörighet kommer detta ingå i din tjänst. Vi samarbetar över gränserna i eventuellt Idrott och Hälsa.

Vår lärplattform är Infomentor, där planering, dokumentation och omdöme förs in.
Inför kommande läsår - kommer vi kommunövergripande att jobba med - Vi lyfter Språket i Tomelilla - vi läser och kring gott förhållningssätt.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du är legitimerad för att undervisa på mellanstadie 4-6, samt behörighet att undervisa i Idrott och Hälsa.

Har du utbildning inom friluftsliv, odlingsintresse eller behörighet att undervisa i SvA är det meritierande.

Vi ser gärna att du är flexibel, kommunikativ, lösningsfokuserad,samarbetsvillig, initiativrik och har en positiv inställning till elever och kolleger.
Självständig och trygg i din lärarroll, bjuder på dig själv. Du är trygg och tar ditt ledarskap i klassrummet.

Eleverna önskar en lärare som är snäll men bestämd, och som är rättvis och behandlar alla lika.

Kommunikation med elever, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget vilket innebär att det är nödvändigt att vara obehindrad i det svenska språket i både tal och skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2024-06-24
Referensnummer: C196216
Ansök här Länk till annan webbplats.

Övrigt

Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ska ansökan skickas in digitalt via Visma recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Vismas support (0771-693 693).

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.