Tomelillapodden säsong 2

Säsong 2 spelades in under 2019.

Tomelillapodden #13 – Britt-Marie Börjesson, kommundirektör

I säsongens första avsnitt tar kommundirektör Britt-Marie Börjesson upp vad mod innebär för en chef och vad begreppet mellanrumsledare betyder för en verksamhet.

- Att vara mellanrumsledare innebär att befinna sig i ett mellanrum rent arbetsmässigt och att bygga broar, samarbete och samverkan på ett annat sätt än vad vi har gjort tidigare.

Tomelillapodden #14 – Hampus Månsson, digitaliseringsstrateg

Hampus Månsson berättar om sitt jobb som digitaliseringsstrateg och det positiva med att arbeta utifrån ” Sveriges minsta” digitaliseringsstrategi.

– Det är viktigt för kommuner att våga ta steget och inte ”sitta tyst i båten”. Vill man utvecklas måste man våga.

Tomelillapodden #15 – Niklas Sommelius, samhällsbyggnadschef

Samhällsbyggnadschef Niklas Sommelius diskuterar skilda ämnen som råkor, snabb bygglovshantering och kunden i centrum på riktigt.

– Vi har massvis med regler, men vi kan inte gömma oss bakom reglerna. Vi måste bli bättre på att förklara och hjälpa medborgarna att hamna rätt. Är allt rätt från början går handläggningen hundra gånger fortare.

Tomelillapodden #16 – Armand Krajnc, samordnare för fritidsgård

Armand Krajnc drar nytta av sina erfarenheter från livet som proffsboxare och tränare i sitt nya jobb som samordnare för fritidsgården SOFFTA.

För Armand är det A och O att skapa bra relationer med ungdomarna och låta ungdomarna prata.

- Har man relationen då känner de sig trygga, säger Armand Kranjc. När du känner dig trygg då vågar du prata och när du vågar prata då börjar vi hitta lösningar.

Tomelillapodden #17 – Deésirée Lennklo, intendent

Deésirée Lennklo berättar som sin väg från juristprogrammet till konstvetenskapen och nu livet som intendent för Tomelilla konsthall. Hon pratar om kultur, historia och vad ett besök på konsthallen erbjuder. Hon hoppas att utställningarna kan plantera frön hos besökaren.

- Den kommunala konsthallens roll idag- och framförallt i framtiden – handlar om demokrati. Konsthallen är ett forum för ett offentligt samtal och dialog.

Tomelillapodden #18 – Ingrid Järnefelt, bygglovschef

Krav på bygglov har funnits i hundratals år. I detta avsnitt berättar Ingrid Järnefelt, bygglovschef, om processen kring bygglov och ger tips till dem som är sugna på att bygga nytt.