Artikeln publicerades 13 december 2023

Välkommen till vår nya webbplats!

Medarbetare i Tomelilla kommun visar upp den nya webbplatsen

Medarbetare från kommunikation och Tomelilla direkt visar upp den nya webbplatsen

Om du besökt oss tidigare, noterar du säkert att tomelilla.se fått en ny kostym. Till del har den också fått ett nytt innehåll och nya funktioner.

- Vi har strävat mot att webben ska kännas välkomnande och personlig, säger Katrin Högborn, kommunikationschef. I takt med att vi utvecklar digitala lösningar som ska förenkla för invånare och andra, vill vi lyfta fram det den kommunala servicen också är bra på – det nära och mellanmänskliga.

Bildmaterialet som pryder huvudsidor högst upp är alla relativt nytagna och fotograferade i på olika platser i kommunen.

- Det ska märkas att vi är i Tomelilla. Vårt fantastiska landskap och de kvaliteter som finns när man lever och verkar här, vill vi få fram också visuellt, säger Katrin Högborn.

Användarvänligheten har också gått som en röd tråd i utvecklandet.

- Webbplatsen har flera hundra tusen besök per år. Arbetet med att skapa lättillgänglig och relevant information samt tjänster som förenklar vardagen, är ett ständigt pågående arbete, menar Katrin Högborn.

Till tomelilla.se hör nu en hel webbfamilj. Det öppna intranätet, Tomelilla konsthall och Österlenhem har nu tekniskt delvis kopplats loss och har fått sina egna uttryck om än inom kommunens profil.

- Arbetet med webbplatsen är såklart inte slut i och med detta. Vi har flera utvecklingar på gång som till exempel involverar ai. Bredvid detta fortsätter vi stärka det personliga, exempelvis kommer fler medarbetare synas på webben framöver, avslutar Katrin Högborn.

Om du fortfarande får upp den gamla webbplatsen på din enhet, prova att tömma din webbhistorik.