Artikeln publicerades 3 juni 2024

Sommaraktiviteter för lovlediga

Grafik som visar aktiviteter

Sommarlov! En tid med sol, värme och ledighet. I sommar dukar vi upp ett härligt smörgårdsbord fyllt av aktiviteter för våra barn och unga.

Invigning i stadsparken

Den 18 juni invigs sommaraktiviteterna med ett fullspäckat program i stadsparken. Från klockan 14 till 17 finns det möjlighet att roa sig med hoppborg, tipsrunda, dans, godisregn och mycket mer.

Du kan pyssla, utforska böcker i sällskap med läshunden Lovis samt träffa vårdhästarna Thor och Tomy. Det bjuds på varm korv och möjlighet att köpa kaffe och smoothies.

Kulturskolans elever uppträder med en musikal där skeppet i parken förvandlas till en scen. Projekt Blåsväder kommer att vara på plats och det finns tillfälle för besökare att prova på kulturskolans aktiviteter.

– Vi vill att invigningen ska spegla bredden på det stora utbud av sommarlovsaktiviteter som kommunen arrangerar, säger Sara Dahl som är koordinator på kulturskolan.

Aktiviteter hela sommaren

På kommunens webbplats kan du söka bland alla aktiviteter som finns att hitta på under sommaren. Utbudet är både stort och varierande. Vad sägs om att cykla dressin i Fyledalen, vandra vid Stenshuvud, spela waterfootball eller beachvolley?

Även i år arrangerar biblioteket sommarboken. Sommarboken innebär att du läser eller lyssnar på fem böcker under sommarlovet och får en bok i present.