Artikeln publicerades 8 juli 2024

Tomelilla gille i höst

Personer som njuter av livet

24–27 september planeras en rad arrangemang under paraplynamnet Tomelilla gille.

Samtliga äger rum i centrala Tomelilla med Folkets park som huvudsaklig plats. Kommunen samordnar, men arrangerar inte allt på egen hand.

Gilleveckan inleds med ett par dagar riktade till kommunens drygt 800 medarbetare. I år samlas alla fördelade på fyra halvdagar, 24 och 25 september.

26 och 27 september, anordnas Smart Little Village för första gången i Tomelilla. Det är en konferens riktade till mindre kommuner, föreningar, företag och andra med intresse för utveckling och samarbete. Teman är transformation, digitalisering och beredskap.

Veckan avslutas med festligheter för stora och små i Folkets park med lokala mat- och dryckesföretagarna Grisen och draken och Österlenbryggarna som huvudarrangörer.

Under hela veckan ställs porträtt på personer med koppling till Tomelilla ut i ett stråk utomhus. De deltagande kommer berätta om relationen till sin plats i Tomelilla kommun.

En stor barnkör kommer att förgylla gilleveckan. Tomelillas alla förstaklassare övar till det som till hösten kommer att bli Tvåornas kör under ledning av Kulturskolan.

– Äntligen ska vi ha gille i Tomelilla och en hel vecka dessutom, säger kommunalråd Per-Martin Svensson (M). Själv kommer jag besöka de flesta arrangemangen, inte minst den avslutande festen i Folkets park. Jag hoppas vi ses!