Tomelilla Bildkonstskola Elevutställning 2012


Välkomna på Vernissage fredagen den 11 maj , 17.00 – 19.00.

Bildkonstskolan har ny fört in film som nytt media i undervisningen, vi har ett nytt och fullt utvecklat filmlabb. Bildkonstskolans elever har varmt välkomnat det nya mediet animerad film i verksamheten. För att eleverna ska få en grund till sitt filmskapande så var den första övningen med film att göra zoetropremsor.

Zoetrop, enkel apparat med vars hjälp illusionen av rörliga bilder uppstår. Zoetropen består av en cylindrisk burk och påminner i sin uppbyggnad om en stor konservburk som öppnats på ovansidan. På sidorna finns ett antal smala springor i vertikal riktning, genom vilka bilder på burkens insida kan betraktas. När zoetropen sätts i rörelse uppstår illusionen av rörliga bilder detta går och se och uppleva på nedre plan av konsthallen.

Årets elevutställning visar ett varierande innehåll. De 54 eleverna har under 2011 och 2012 arbetat med måleri- både abstrakta målningar och realistiska landskap i udda format samt trycktekniker, teckning, zoetroper och film.

De har också låtit sig inspireras av Ann Blombergs hängande skulpturer även kallade mobiler som visades på Tomelilla Konsthall 2011.

Vi hann också med att göra ett studiebesök på Wanås slott där de fick arbeta med kompositionsteckningar av de olika skulpturerna i skulpturparken.

På nedanvåningen visas en film om dagen gjord av filmaren som var med oss, Henrik Björslev.

Vi visar också de första provfilmerna som eleverna har påbörjat under 2012. Film är nu en permanent del av undervisningen på Bildkonstskolan.
Varmt välkomna!