Artikeln publicerades 23 maj 2024

Infobladet sommar 2024

Fyra kungsliljor med sina orangea klockor och gröna blad omgiven av grönbladiga växter och en gråmulen himmel.

Nedan följer texten från infobladet. Du kan även klicka på länken Infoblad 2024-05-23 för att öpnna det som pdf.

Poppelvägen 22-30 i Brösarp
Nu har de första hyresgästerna börjat flytta in i våra nybyggda lägenheter på Poppelvägen. Många av lägenheterna är uthyrda, men det finns fortfarande möjlighet att söka lägenhet på detta fantastiska läge!

E-faktura
Nu kan du äntligen ansluta dig till e-faktura. Det gör du genom att logga in på din Internetbank och registrera dig för e-fakturor från Österlenhem.

Kombinera e-faktura eller e-postfaktura med autogiro så behöver du bara tänka på att det ska finnas pengar på kontot. Resten sköter sig själv!

Från och med den 1 januari 2025 behöver vi skicka hyresavi varje månad då flera fastigheter nu har individuell mätning och debitering av vatten och el. Att fortsätta skicka pappersfakturor är inte hållbart ur miljösynpunkt och det är även en kostnadsfråga.

Då du kan få e-faktura i din bank eller e-postfaktura till din mail kommer vi att avveckla pappersfakturan. Du som fortfarande absolut vill ha kvar pappersfakturan kommer att debiteras 50 kr/faktura för att täcka kostnaderna för den.

Digital information
Vi arbetar mer och mer för att delge ge er information digitalt vid till exempel underhåll, akuta problem i en fastighet etcetera.

Det kan vara att vi lägger upp ett meddelande på hemsidan, skickar ett mail eller lägger upp information direkt på e-tavlan som finns i vissa entréer och tvättstugor.

På så vis får ni information snabbare och vi minskar miljöpåverkan genom att inte köra och dela ut information.

Anmäl en e-postadress för att få snabb information och kika gärna på hemsidan eller e-tavlan emellanåt, för att se vad som är på gång.

Nya miljöstationer med källsorteringsskåp
I år har Rundelsgatan 8 & 12-14 i Tomelilla stått på tur för att få nya miljöstationer och skåp. Skåpen är låsta, så man använder sin tagg för att öppna dem.

Ett vanligt problem vid våra miljöstationer är att många inte sorterar sitt avfall rätt. Man överfyller kärlen så de inte kan flyttas eller lämnar sopor på marken.

ÖKRAB tömmer då inte kärlen eller det som ligger runt omkring. Vår personal får då sortera avfallet och städa upp vilket för att vi får mindre tid för felanmälan och andra sysslor. Det kostar dessutom extra när vi behöver lämna avfall på soptippen. Sådant som ni själva får lämna gratis!

Vi vill därför be alla att vara noga med att sortera avfallet rätt och inte lämna sopor på marken eller i redan överfulla kärl.

Takbyte
Under våren påbörjade vi takbyte på Höjerensvägen 6 i Brösarp. Vi passar även på att på förbereda taket för framtida solceller.

Beläggningsarbete
På Brinkehemsvägen 3 utökar vi antalet parkeringsplatser i området och lägger ny beläggning.

Individuell mätning av varm- och kallvatten (IMD)
Vid renovering och nybyggnation har vi krav på att införa individuell mätning och debitering av kall- och varmvatten, även kallat IMD.

Detta är ett sätt att minska miljöpåverkan och öka möjligheten för dig att påverka dina kostnader. IMD innebär att man betalar för det vatten man själv förbrukar. Något som även hyresgästföreningen är positiva till och har förhandlat om.

I år införs IMD på Fredrik Hallgrens väg 8 i Lunnarp och Torggatan 15 i Smedstorp.

Fönsterbyte
Under 2024 kommer fönsterbyte av den sista etappen på Körsbärsvägen i Brösarp att genomföras och därmed avslutas detta projekt. Vi har då bytt fönster i alla 59 lägenheterna.

Växlarbyte
Under sommaren kommer vi att byta värmeväxlare på Rosencrantzgatan 37-39 för en säkrare och tryggare leverans.

Tvättstugor
Backsippevägen 2 i Brösarp och Rundelsgatan 12 B och 14 A i Tomelilla får sina tvättstugor upprustade under året.

Tyvärr har vi problem med ostädade tvättstugor på våra områden. Lämna gärna tvättstugan i det skick ni önskar finna den.

Trädgårdsavfall
Vi får ofta frågan var man kan slänga sitt trädgårdsavfall. Hos ÖKRAB kan du som hyresgäst beställa ett abonnemang för trädgårdsavfall. De har två kärl att välja på, 190 samt 370 liter. Du finner mer information om tömning och pris på deras hemsida, www.okrab.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fruktträd och bärbuskar på våra områden är till för er alla. Plocka, ät och njut av frukterna. Varför inte ordna ett knytkalas med hemmagjorda pajer, saft, marmelad med mera med dina grannar?!

Just nu har vi lediga garage på följande adresser;
Tomelilla
- Stafettgatan 133-141
- Rundelsgatan 12-14
- Rosencrantzgatan 37-43
- Ingenjörsgatan 19
Brösarp
- Plommonvägen 5
- Granvägen 4

På hemsidan finner du ett läskande recept på syrénsaft. Klicka här!

Trevlig Midsommar
önskar
Vi på Österlenhem!

Infobladet 2024-05-23 Pdf, 1001.6 kB, öppnas i nytt fönster.