Magdalena Kleszyńska – Maps of memories


Artist in Residence.

Utställning på Tomelilla Stationshus, öppet lördagar i juli kl. 11–14.

Konstnären Magdalena Kleszyńska mottog Sten Malmquists stipendium 2023 och vistades i Tomelilla från april till mitten av maj i år. I denna utställning på Tomelilla Stationshus, visar vi delar av den konst hon skapade på plats i Tomelilla.

Vi visar också ett urval av de verk som Tomelillaborna skapade tillsammans med Magdalena. Deltagarna kommer från Vännens dagverksamhet, Österlens folkhögskola, Brinkehems äldreboende, kulturskolan och Återbruket Klädtrasan. De har arbetat med olika teman som alla är relaterade till minnen och föremål. Konstverken är gjorda i tekniker såsom fritt broderi, vävning, akvarellkrita m.m.

Magdalena Kleszyńska (född 1985 i Szczecinek, Polen) är en etablerad konstnär som i sitt arbete fokuserar på vardagliga föremål och de berättelser och minnen som ägaren förknippar med dem. På så sätt utforskar hon människans kopplingar till sin historia.

Artist in Residence vid Tomelilla konsthall möjliggörs tack vare Sten Malmquists generösa donation. På så sätt kan Tomelillas invånare delta i unika, konstnärliga projekt.