Artikeln publicerades 12 maj 2023

Agneta Gullstran ny skolchef

Det är med en gedigen erfarenhet från olika delar av skolverksamhet som Agneta Gullstrand axlar uppdraget som ny skolchef i Tomelilla kommun.

Hon började som mellanstadielärare inom Malmö stad, för att därefter bli rektor och senare chef för modersmål. Senast kommer hon som chef för avdelningen flerspråkighet inom Helsingborgs stad. Agneta Gullstrand har arbetat i Helsingborgs stads skolors ledningsgrupp med fokus på språk och kunskapsutveckling samt varit en del av hela ledningsgruppens arbete.

Hon har också arbetat kommunövergripande med olika förvaltningar i frågor som att öka antalet barn i förskolan, kompetensförsörjning, integration samt minoriteter.

- Jag blev nyfiken på Tomelilla kommun när jag fick kännedom om att tjänsten fanns utlyst, säger Agneta Gullstrand. Hon berättar vidare att hon verkligen gillade det hon upptäckte och ger exempel som hållbarhetsarbetet och satsningar på kultur.

- Och möjligheten att verka i ett uppdrag som sträcker sig över helheten, den ser jag verkligen framemot.

Från nuvarande arbetsgivare tar Agneta Gullstrand med sig vikten av hur styrkedjan hänger ihop med hjälp av tillit, samspel och mod. Begreppen är något som Tomelilla kommun också har som röd tråd i hur kommunen leds och styrs.

Lagom till hösterminsstarten påbörjar hon sin tjänst i Tomelilla, 11 augusti är det dags. Agneta Gullstrand nämner specifikt stärkt måluppfyllelse som en huvuduppgift att ta sig an.

- Det är en utvecklingsresa vi måste göra tillsammans, säger hon.

Helena Berlin, tf kommundirektör, är glad över rekryteringen.

- Den stora och breda erfarenhet som Agneta Gullstrand tar med sig till Tomelilla, ser jag kommer stärka skolans vidare utveckling, säger hon.

Agneta Gullstrand är 60 år och bor i Arrie, Vellinge kommun.