Artikeln publicerades 13 maj 2024

Hoppfulla barn höjer pulsen i skolorna

Hopprepsskoj för skolbarnen i Brösarp

Flera skolor i Tomelilla kommun engagerar sig i Hopprepsskoj under två veckor i maj för att främja och inspirera till rörelse bland barn och unga.

I dag startar Hopprepsskoj på hundratals grundskolor runt om i landet. I Tomelilla kommun deltar Brösarps skola, Byavångsskolan, Lindesborgsskolan, Kastanjeskolan, Odenslundsskolan och Smedstorps skola.

Hopprepsskoj pågår 13–24 maj och är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Alla skolor som deltar får ett långrep och 20 enkelrep. Utöver att samla hopp och fylla i tävlingens digitala “hopp-o-meter”, får skolorna nya hopprepsutmaningar att testa varje dag.

Jessica Ahlfors, lärarassistent och rast- och aktivitetsansvarig på Brösarps skola, frågade barnen i vintras om de ville vara med i en hopputmaning. Det ville de så klart, och blev taggade!

– Tanken är att hopprep, i alla dess slag, ska finnas nära till hands på rasterna, under "bensträckare-pauserna", på fritids med mera. Den som gjort tio hopp stryker en ruta på vår plansch. Även våra idrottslektioner är involverade i utmaningen och kommer att ha hopprep som en del av lektionen", berättar Jessica.

Och vilken start det blev redan på första rasten under förmiddagen i dag.

– Sammanlagt hoppade de 7 500 hopp! Jag som trodde att en plansch med 5 000 hopp skulle räcka hela veckan. Men icke! Det hoppades som aldrig förr. Så roligt att se kämparglöden hos alla, säger Jessica.

Läs mer om årets hopputmaning Länk till annan webbplats.
Läs mer om rörelsesatsning i skolan Länk till annan webbplats.