Artikeln publicerades 8 mars 2023

Kastanjeskolan får utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Skolverkets utmärkelse Skola för hållbar utveckling lyfter hur skolan arbetar på ett framgångsrikt sätt med hållbar utveckling och de globala målen i Agenda 2030.

– Det känns fint att vi har fått denna utmärkelse. Det är ett kvitto från Skolverket på att det arbete vi utför håller en hög kvalitet, menar Josefin Månsson-Urkom och Jenny Meyer som är lärare på Kastanjeskolan.

För att få utmärkelsen har Kastanjeskolan uppfyllt kriterier som rör både det pedagogiska arbetet och skolans pedagogiska ledning.

– Det är en ambitiös process som ligger bakom utmärkelsen och våra lärare Josefin och Jenny, som varit ledande i arbetet, har gjort en fantastisk insats, säger Anna Strive, rektor på Kastanjeskolan.

Både personal och elever på Kastanjeskolan är delaktiga i arbetet med hållbar utveckling. Det handlar om frågeställningar runt miljö, sociala och ekonomiska frågor i undervisningen och att eleverna är delaktiga i lärprocessen.

– Vi behöver göra hållbar utveckling begripligt för våra elever. När vi jobbar med återbruk eller med att rengöra färgpenslar på ett hållbart sätt så förstår eleverna vad det handlar om, resonerar Josefin och Jenny.