Artikeln publicerades 14 februari 2024

Ny lärarutbildning kombinerar studier med arbete som lärare i Tomelilla

Torsdagen 15 februari öppnar ansökan till höstterminen 2024 för arbetsplatsintegrerad lärarutbildning. Tillsammans med flera kommuner, däribland Tomelilla kommun, har Högskolan Kristianstad skräddarsytt en utbildning där studenterna kombinerar studier med en anställning som lärare på en grundskola.

Klassrum HKR

Lärarstudenterna får både lön och arbetserfarenhet och redan till hösten får de alltså sina första elever. Det handlar om en arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning med inriktning mot årskurs 4–6. Tre dagar i veckan ska studenterna arbeta på en grundskola som lärare och två dagar ska de studera på högskolan.

Efter fem års studier har studenten fem års arbetslivserfarenhet och behörighet att undervisa i ämnena matematik, svenska, engelska, NO och teknik. Detta upplägg möjliggör att studenterna kan finansiera studierna med en månadslön under hela utbildningen.

– Skolgång är avgörande för samhällets framtid och individers personliga utveckling. Utbildning ger kunskap, färdigheter och möjligheter till en bättre framtid, både för individen och för samhället som helhet. Vill du vara med och påverka den i Tomelilla? Sök då till arbetsplatsintegrerad lärarutbildning, säger Agneta Gullstrand, skolchef i Tomelilla kommun.

Ansökan till höstterminen 2024 är öppen 15 februari – 15 mars.

Ansök här Länk till annan webbplats.

Mer om arbetsplatsintegrerad utbildning Länk till annan webbplats.

Frågor och svar om utbildningen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Tina Bjerström
Rektor på Byavångsskolan, Tomelilla kommun
070-995 83 37
tina.bjerstrom@tomelilla.se

Patrik Sjöholm
Biträdande rektor på Lindesborgsskolan, Tomelilla kommun
073-385 22 18
patrik.sjohom@utb.tomelilla.se

Agneta Gullstrand
Skolchef, Tomelilla kommun
0417-184 88
agneta.gullstrand@tomelilla.se