Artikeln publicerades 4 mars 2024

Var med och bidra till Tomelilla kommuns arbete med trygghet och säkerhet

I vår digitala trygghetsvandring kan du, när som helst, tycka till om trygga och otrygga platser i kommunen.

I en ny e-tjänst markerar du en plats på kartan och beskriver vad som gör den trygg eller otrygg. Det kan vara platser där det finns farliga trafiksituationer, där det saknas tillräcklig belysning eller där det pågår beteenden som skapar otrygghet. Du kan också markera platser som du tycker är trygga – det är också viktigt för oss att veta.

– Vi vill bredda vår kunskap om otrygga och trygga platser i kommunen så att vi kan jobba direkt på plats med relevanta åtgärder, säger Louise Johansson, trygghetssamordnare.

Om du tycker det är svårt att hantera en e-tjänst, kan du i stället ringa trygghetstelefonen. Kommunvägledaren som svarar, hjälper till med att föra in dina uppgifter i den digitala kartan.

– Alla vardagar mellan klockan 15 och 16, kan man ringa Tomelilla direkt specifikt om trygga och otrygga platser, berättar Louise Johansson.

Trygghetstelefonen har kommunens ordinarie nummer – 0417-180 00.

Återkoppling kring vilka åtgärder kommunen gör baserat bland annat på den digitala trygghetsvandringen, kommer publiceras på tomelilla.se samt i årliga brottsförebyggande bokslutet.

I bilden ser man händerna av en person med cerise nagellack som sitter med en dator framför sig och en telefon i sin vänstra hand.