Artikeln publicerades 4 juni 2024

Ny ekonomichef rekryterad

Porträttbild av Fredrik Rakar.

Tomelilla kommuns nye ekonomichef heter Fredrik Rakar. Han kommer närmast från Högskolan i Kristianstad, där han är chef för företagsekonomi, nationalekonomi och juridikstudier.

Fredrik Rakar har många års erfarenhet av olika uppdrag inom högre utbildning, stat, region och kommun. Gemensam faktor har varit utvecklingsarbete i olika former. De senaste åren har han kombinerat yrkeslivet med ett uppdrag som ordförande i fotbollsklubben Degerfors IF.

- Jag lockas till tjänsten i Tomelilla eftersom jag uppfattar att kommunen menar allvar med att ställa om till ett mer hållbart samhälle och vågar testa nya metoder, säger Fredrik Rakar. Jag ser mycket fram emot att tillträda och bidra till detta.

Britt-Marie McQueen, kommundirektör, är glad över rekryteringen.

- Fredrik har en intressant bakgrund och erfarenhet med sig vad gäller ekonomi, organisation och ledarskap - såväl från tidigare anställningar som utifrån forskningsperspektivet och föreningslivet. Jag ser fram emot vårt samarbete.

Fredrik Rakar påbörjar sin tjänst i Tomelilla kommun 1 oktober. Tf ekonomichef Mariana Vikström fortsätter sitt uppdrag fram till dess och efter det parallellt en tid.