Artikeln publicerades 3 oktober 2023

Om kommunens konst

Ansvaret för vår konstsamling är gemensam, och vill du flytta ett konstverk måste du kontakta konstansvarig.

Konstverken är placerade i kommunens verksamheters korridorer, mötesrum, matsalar och kontorsrum. Deras uppgift är att göra arbetsmiljön lite mera intressant och trivsam. I samlingen finns oljemålningar, grafiska blad, textila konstverk och skulpturer.

Varje år gör kommunen nya inköp från aktuella utställningar i konsthallen. På så sätt uppdateras samlingen och konstverken kan rotera. Som anställd kan du välja vad du önskar att ha på väggen på ditt rum. Kontakta konstansvarig för en visning i konstförrådet!

Ansvaret för vår konstsamling är gemensam, så tänk på att kontakta konstansvarig också om du:

  • vill flytta på ett konstverk eller ta med dig ett konstverk från ett rum till ett annat
  • önskar att återlämna ett konstverk till vårt centrala konstförråd eller om du ser att ett konstverk har skadats eller hängts ner.

Du kan se att ett konstverk tillhör kommunens konstsamling genom att titta på baksidan. Är det märkt med ”TK” samt ett nummer, så tillhör konstverket den kommunala samlingen.

Under november och december månad kommer alla verksamheter i kommunen som har konst att få besök då vi genomför en konstinventering. Då kan du passa på att ställa frågor om konstverk i din närhet eller delge tips, önskemål och idéer gällande hängning!

Konstansvarig:

Désirée Lennklo, intendent konsthallen
070-995 81 07
desiree.lennklo@tomelilla.se