Artikeln publicerades 28 juni 2024

Socialchef Camilla Andersson slutar

Bild på Camilla Andersson

2015 kom Camilla Andersson tillbaka till Tomelilla kommun efter att under några år arbetat i en grannkommun. Då var det som omsorgschef. Inte långt senare fick hon uppdraget som socialchef. Nu bär yrkesresan vidare - i höst slutar hon.

Till exakt var den bär, det vet Camilla Andersson inte riktigt ännu.

– Jag har haft så spännande och utvecklande år i Tomelilla kommun, men nu känner jag att det är dags för mig att göra något annat, säger hon.

Det är ett beslut som mognat fram under en tid.

– Verksamheten stod inför en omvandling när jag började här. Nu är det dags för en ny med de utmaningar och möjligheter som finns med exempelvis en ny socialtjänstlag. Den känner jag att någon med ny inspiration ska leda.

Kommundirektör Britt-Marie McQueen säger att Camilla Andersson varit en mycket uppskattad medarbetare och att hon naturligtvis har förståelse för hennes beslut.

– Vi arbetar mycket i vår chefs- och ledarutveckling med att använda och känna sig själv för att kunna göra bästa möjliga arbete, berättar Britt-Marie McQueen. Känner man att lusten för uppdraget mattats och att det är dags att byta, ska man såklart ta det steget.

Rekryteringen av en ny socialchef påbörjas inom kort.