Artikeln publicerades 22 december 2023

Snart går Torgsnacket av stapeln!

mikrofon med strålkastare i bakgrunden

Ungdomsambassadörerna och Robin Reimer från Ungdomsgruppen i Tomelilla bjuder in till Torgsnacket, onsdag 27 december klockan 10.00–18.00.

I andan av Musikhjälpen, ett svenskt radio- och TV-program, sker Torgsnacket i en "glasbur", eller närmare bestämt, en egenriggad studio i AME:s (Arbetsmarknadsenhetens) lokaler. Med fönster och högtalare ut mot torget i Tomelilla, vill de få lyssnare och tittare att engagera sig och skänka en slant till deras egen "insamlingsbössa". Pengarna går oavkortat till Musikhjälpens välgörande ändamål.

"Det blir helt enkelt en härlig blandning av kommunanställda, föreningar, företagare och personer med anknytning till Tomelilla – alla med unika insikter, upplevelser och erfarenheter. "Snacket" tar avstamp i frågor som är personliga, nära och på djupet. Vårt mål med detta insamlingsevent, och allt annat vi gör, är att få ungdomar att växa! Världen är inte omöjlig. En idé blir ganska snabbt en verklighet – bara man vågar", säger Robin Reimer.

Program

  • 11.00, Matilda Gend, Ultralöpning
  • 11.40, Emma Wiberg, företagare Hemmas inredning
  • 12.40, Sara Dahl, Kulturskolan
  • 13.20, Johan Linander, kanslichef och kommunjurist
  • 13.40, Helena Sasserson, Familjecentralen
  • 14.00, Armand Krajnc, Shahad Almahamda, Soffta fritidsgård
  • 15.00, Lars Blixt, Röda Korset och Ingemar Sonnesson, krisberedskap
  • 16.20, Charlotta Cronholm, Rio bio och Scouterna
  • 16.40, Angelicca, artist, låtskrivare och musikproducent
  • 17.00, Angelicca, liveframträdande

Detta Leaderprojekt genomförs tack vare finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Leader sydöstra Skåne. Läs mer om projektet här.

Ungdomsgruppen

Ungdomsgruppen har hela Tomelilla kommun som arbetsfält. Arbetet tar utgångspunkt i socialtjänstlagen och FN:s barnkonvention. I ungdomsgruppen jobbar två fältsekreterare, Robin Reimer och Hilde Pettersson. Genom olika insatser arbetar de med att förebygga barn och ungdomars användning av tobak, alkohol eller narkotika i Tomelilla. Det görs i samverkan samt uppsökande arbete i miljöer där barn och unga befinner sig.

Läs mer om ungdomsgruppen och kom i kontakt här: www.tomelilla.se/stodochomsorg/familjbarnochunga/ungdomsgruppen Länk till annan webbplats.

Musikhjälpen

En decembervecka om året engagerar Musikhjälpen hela Sverige i kampen mot en mänsklig katastrof. Tre kända programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg för att sända radio och tv, sprida kunskap och samla in pengar. I år är temat i Musikhjälpen "Ingen ska behöva dö av hunger".

Läs mer om Musikhjälpen och årets tema här: www.sverigesradio.se/artikel/om-musikhjalpen Länk till annan webbplats.