Inflyttningsguiden

Här finns samlad information för en smidig och bekväm inflyttning.

Tillträde

Vid kontraktsskrivning får du foldern "Om Österlenhem" med all information för dig som hyresgäst.

Du får tillträde till din nya bostad från första kontraktsdagen efter klockan 12.00. Skulle inflyttningsdagen inträffa på en lördag, söndag eller annan helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag efter klockan 12.00.

Kontakta oss på kontoret 0417-18420 eller maila info@osterlenhem.se för att boka tid för nyckelutlämning.

Innan ni kan kvittera ut nycklarna ska hyran vara betald och hemförsäkring ordnad. Kom ihåg att ta med giltig legitimation.

Hemförsäkring

Tänk på att du alltid bör ha en hemförsäkring, även när du bor i hyresrätt. En hemförsäkring är en bra investering om något skulle hända, till exempel vid brand- eller vattenskador, skada på din egendom eller stöld. Har man själv orsakat en skada och inte har en hemförsäkring kan man bli skyldig att betala ersättning för de kostnader som uppstått.

Adressändring/ eftersändning

För att få rätt folkbokföringsadress är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket i samband med din flytt. Det går bra att göra din anmälan i förväg eller senast en vecka efter inflyttning.

Länk till Skatteverket Länk till annan webbplats.

Teckna elavtal

Vi anmäler dig som ny abonnent till nätägaren. Du tecknar själv elavtal med valfri elleverantör. Tomelilla, Smedstorp och Lunnarp har EON och Brösarp har Österlenkraft.

Länk till EON Länk till annan webbplats.

Länk till Österlenkraft Länk till annan webbplats.

Innan du tecknar ett elavtal är det klokt att jämföra priser från olika elleverantörer. Det finns olika elavtalstyper. Välj det alternativ som passar dina behov bäst.