Medarbetarfestivalen 2022

En festival för oss – av oss.

Under fyra dagar i oktober 2022 samlades alla kommunens drygt 800 medarbetare för en medarbetarfestival. Syftet var att träffas över gränserna, sprida arbetsglädje och göra nya saker tillsammans.

Arbetsgruppen för medarbetarfestivalen bestod av representanter från kommunens olika verksamheter. Medarbetare uppmuntrades att bidra till festivalen med videoklipp eller aktiviteter under festivaldagarna.

Temat för festivalen var arbetsglädje och Folkets Park förvandlades till ett festivalområde. Dagarna var fullspäckad med aktiviteter och workshops, och avrundades av Christina Stielli som föreläste om just arbetsglädje.

Årets festivaltalare: Christina Stielli

Christina Stielli är författare, föreläsare och organisationsutvecklare. Hon föreläser med mycket humor och allvar om att vi är varandras arbetsmiljö och att varje individ på en arbetsplats bär på ansvaret för att gruppen ska blomstra och samarbeta på allra bästa sätt. Hon föreläser också om förändring och berättar med stor berättartalang om hur förändringen kan vara skrämmande, hur vi måste ta oss igenom den och vad den kan innebära för ett arbetsklimat.

Mer om Christina Stielli:

www.christinastielli.se Länk till annan webbplats.

Workshops under festivalen

Alla deltagare fick välja 2 av festivalens 7 olika workshops:

  • Körsång – sjung i kör och upplev glädjen i att sjunga tillsammans
  • Gemensamt konstverk – väck din kreativa sida och skapa ett gemensamt konstverk med andra
  • Övningar i teambuilding – lös ett klurigt problem tillsammans med kollegor
  • Tipsrunda – testa dina kunskaper om Tomelilla ur ett kulturhistoriskt perspektiv
  • På spåret – bered dig på klurig frågesport på en resa genom Tomelilla kommun
  • Smarksafari – följ med på en historisk matresa och lär mer om skånska mattraditioner
  • En workshop om innovation – ta reda på om innovation kan göra det roligare att gå till jobbet i en kreativ workshop

Bilder

Illustratör Frida Adamsson har fångat festivaldagarna i tre bilder.

Stor illustration bestående av små illustrationer som exemplifierar aktiviteterna i Rotundan i Folkets park: "arbetsglädje", "vi är alla superhjältar", "kommunal festival", "träffas över gränserna", "nya kollegor".
Stor illustration bestående av små illustrationer som exemplifierar de workshops som hölls: Körsång, på spåret, kommungemensamt konstverk, smaksafari, problemlösning i team, tipsrunda m.m.
Stor illustration bestående av små illustrationer som exemplifierar Christina Stiellis föreläsning om arbetsglädje: "du ansvarar själv för vilken attityd och påverkan du vill ha på arbetsplatsen" etc.