Sommarföretag

Vill du förverkliga en egen affärsidé under sommarlovet, med stöd av erfarna entreprenörer? Sommarföretagarna ger dig chansen att lära dig mer om hur det går till att driva företag. Läs mer och ansök här.

Sommarföretagarna

Tomelilla kommun erbjuder platser till Sommarföretagarna 2024. Du får en utbildning i att starta eget företag och chansen att driva detta under sommaren. Företaget kan du driva själv eller tillsammans med andra. Du kommer att få inspiration via workshops, coaching, säljträning samt ett startkapital för uppstart av din affärsidé. Du kommer även att få stöd av riktiga entreprenörer och lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

UngDrive hemsida Länk till annan webbplats.

Ansök till Sommarföretagarna 2024

Den digitala ansökan är öppen mellan 26 februari–17 mars 2024.

Alternativ till det traditionellt feriearbete

Detta är ett alternativ till det traditionella feriearbetet och ger dig möjlighet att utforska och utveckla din entreprenörsanda genom att driva eget företag. I år utförs Sommarföretagarna i samverkan mellan Sjöbo-, Ystad-, Tomelilla- och Simrishamns kommun, vilka har köpt tjänsten av Ung Drive. Detta initiativ stöds med sponsring av Region Skåne och Sparbanken Skåne.

Start: 1 juli

Perioden sträcker sig över vecka 27, 28 och 29. Första veckan består av introduktion följt av två veckor av eget företagande. Under dessa veckor kommer du att fördjupa dig i den praktiska sidan av att driva eget företag och tillämpa de koncept och färdigheter som du lärt dig under introduktionsveckan.