Poppelvägen 22–30

Aktuellt byggprojekt i Brösarp 2023.

Österlenhem bygger marklägenheter på Poppelvägen i Brösarp. Det är 27 marklägenheter, fördelade på 5 olika huskroppar. Det blir 2 stycken 1 RK på 35 kvm, 9 stycken 2 RK på 54 kvm, 13 stycken 3 RK på 74 kvm och 3 stycken 4 RK på 88 kvm. Lägenheterna utgår ifrån våra konceptlägenheter som byggts i Smedstorp och som i samverkan med entreprenören Skanska har förbättrats och även kompletterats med en tydlig miljöprofil där lägenheterna förses med värme från bergvärmeanläggning och el delvis ifrån solcellsanläggningar på taken. Grön och förnybar el till driften och till försäljning till hushållen och till laddning av elbilar.

Längre ner på sidan kan ni följa byggprojektet.

Länk till situationsplan på lägenhetsplacering. Pdf, 846.2 kB.

Nov 2023

Situationsplan på Poppelvägen i Brösarp

Nov 2023

Tidsaxel på byggnationen av fastigheterna på Poppelvägen i Brösarp

5/4-2024 Utemiljön på Poppelvägen

Här skapar vi en välplanerad och attraktiv utemiljö på Poppelgatan i Brösarp.

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

Utemiljön April 2024

2/1- 2024 Första lägenheten är klar!

Kök

Kök 2024

Kök

Kök

Kök

Vitvaror i köket

Kök

Köks vask 2024

Vardagsrum

Vardagsrum 2024

Vardagsrum

Vardagsrum 2024

Sovrum

Sovrum 2024

Sovrum

Sovrum 2024

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum 2024

Badrum

Badrum 2024

Badrum

Badrum 2024

10/11-2023 Snart färdigt utvändigt

Arbetet löper på som det ska. Tak och solceller är klara och besiktigade och ställningarna rivs inom kort. Allt murningsarbete är klart och inom kort kommer alla ytterväggar att vara klara. Utvändigt pågår plattsättning för uteplatser och lekplatsen håller på att monteras. Invändigt har målarna påbörjat sitt arbete och inom kort kommer även kakelsättningen igång. När markarbete i stort är klart kommer arbetet att flytta inomhus och då kommer man och uppleva att det inte händer så mycket. En lägenhet kommer att färdigställas före alla andra och den ska användas som visningslägenhet. Den kommer att vara klar i januari och vi återkommer längre fram om visning för den som är intresserad att hyra. Inflyttning beräknar vi kommer att ske till 1 juni 2024. I dagsläget finns det runt 50 intresserade av lägenheterna. Är du ocskå intresserad? Anmäl dig på Boplats Syds hemsida för att samla köpoäng.

 

Fasad bild

Fasad bild

Fasad bild

Fasad bild

Lekplats

11/9-2023 Bofaktablad

5/9-2023 Taklagsfest

Nu reser vi sista huset och det är hög tid för taklagsfest

Taklagsfest eller resegille är en traditionell fest med ursprung från tiden då man tog hjälp av grannar för att bygga sitt hus. Man tackade genom att hålla en stor fest, eller taklagsöl som det också kallades för. Nu för tiden är det lite mer stillsamt och består ofta av en enklare måltid som tack för gott arbete. Med på festen fanns Skanska och underentreprenörer inom olika skrå. Projektchef Erika Hallin berättade kort om bygget och Österlenhems ordförande Magnus Nilsson höll ett kort tal och bjöd till bords. Även politiker, styrelsemedlemmar, press och personal från Österlenhem var med och firade.

Taklagsfest

Taklagsfest 2023

22/6-2023 Husen har börjat resas

Det är full fart på bygget och det första huset har rests. Inom kort kommer papptak och hängrännor vara på plats. Invändigt har montering av ventilation påbörjats och sedan ska rören isoleras. Hus nummer två är på gång att resas och inom kort kommer tak och dörrar att vara på plats även här. Vecka 26 gjuts plattan till ytterligare ett hus och då gjuts även förrådens plattor.

Husen börjar resas

Husen börjar resas

Husen börjar resas

25/5-2023 Första betongplattan gjuten

Den kommer strax att följas av nästa huskropp som gjuts och inför semestern hoppas vi ha gjutit färdigt. Inom kort kommer montering av första huskroppen att påbörjas och därefter papp på tak för att få ett tätt hus.

Första betongplattan gjuten

Första betongplattan gjuten

21/4-2023 Placering av huskropparna börjar framträda

Borrning för bergvärmen är klar och bodarna är etablerade. De första huskropparnas läge början man få en uppfattning om. Från vecka 17 kommer mer och mer att börja ta form och arbetet kommer att röra sig mellan huskropparna i olika etapper och personalstyrkan ökar. Runt vecka 21 räknar vi med att grundarbetet är klart på första huset så att betongplatta kan gjutas och runt vecka 22 monteras den först byggställningen och första trästommen börjar resas vecka 23. Så löper det på fram tills det är klart.

Placering av huskropparna

Placering av huskropparna 2023

20/3-2023 Etablering för bergvärme

Borrning för bergvärme startar.

Under måndagen den 20/3 sker etablering för borrning av bergvärme. Planerad start för borrning är 21/3 och förväntas pågår i ca 4 veckor.

Bodetablering för byggnationen beräknas starta vecka 15.

20/2-2023 Första spadtaget

Så blev det äntligen dax att ta det symboliska spadtaget för byggnationen i Brösarp. På plats fanns ett trettiotal personer från goda grannar, Byagillet, pensionärsförening, press med flera förutom Skanska och Österlenhem. Ordförande Anders Larsson inledde med att berätta om Brösarp och tomten vi ska bygga på. Han berättade om bolagets resa från planering fram beslut att bygga. Lägenheterna bygger på bolagets egna koncept som tagits fram och som byggts i Smedstorp. Det har sedan förädlats ytterligare tillsammans med Skanska och håller en mycket god standard. Det handlar om att bygga för för framtiden, att få igång flyttkedjor och att kunna förse kommuninvånarna med goda bostäder.

Christer Persson, Skanskas distriktschef, tog därefter vid och berättade om projektets miljöprofil för att bygget ska göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Från bergvärme och solceller till klimatkompenserad betong med mera. Tillsammans kommer vi att bygga ett fantastiskt boende som vi är mycket stolta över.

Det symboliska spadtaget togs av ordförande Anders Larsson, vice ordförande Karin Arvidsson, VD Pia Brink, Disktriktschef Christer Persson samt Hjalmar och Greta Hallin som är barn till Erika Hallin, projektchef på Skanska och som är den som håller ihop projektet.

Första spadtaget

Första spadtaget 2023

Första spadtaget