Tomelilla gille

September avrundas med en riktig eventvecka – Tomelilla gille, 24–28 september 2024.

Kommunen planerar tillsammans med andra aktörer de olika arrangemangen som avlöser varandra under veckan. De flesta aktiviteter kommer äga rum i Folkets park i centrala Tomelilla - såväl inomhus i rotundan och teaterhallen som i den omgivande parken.

Tisdag 24 och onsdag 25 september

Medarbetardagar

Folkets park, Tomelilla

Gilleveckan inleds med ett par dagar riktade till kommunens drygt 800 medarbetare. I år samlas alla fördelade på fyra halvdagar.

Torsdag 26 och fredag 27 september

Smart Little Village

Folkets park, Tomelilla

Smart Little Village äger för första gången rum i Tomelilla. Det är en konferens riktade till mindre kommuner, föreningar, företag och andra med intresse för utveckling och samarbete. Teman är transformation, digitalisering och beredskap.

Konferensen arrangeras av just Smart Little VIllage i samarbete med Tomelilla kommun. Liten men tuff är ledord.

Läs mer om programmet och hur du anmäler dig under länken nedan.

Fredag 26 och lördag 27 september

Höstfest

Folkets park, Tomelilla

Veckan avslutas med festligheter där huvudarrangörer är de lokala mat- och dryckesföretagarna Grisen och draken och Österlenbryggarna. Fler medarrangörer tillkommer.

På programmet står tivoli och marknad, musikframträdanden och andra aktiviteteter för både vuxna och barn. Det blir en riktig Österlenfest med något för alla!

Aktuella artiser: Phix, Pidde P, Svenne Rubins, Frida Green och tvåornas kör.

Lördag 27 september

Barnhörnan, klockan 12.00–18.00

Folkets park, Tomelilla

Det blir en eftermiddag fylld av aktiviteter för barn. Föräldrar bjuds in till dialog om barn och skola.

I Folkets park dukar vi upp med aktiviteter såsom ansiktsmålning, fiskdamm och pärlande. Barnen får måla plattor som blir till dekor i kommunhuset. Alla aktiviter är gratis.

På plats för dialog finns Rädda Barnen, skolchef, elevhälsochef, rektor från förskolan samt familjecentralen. Vi presenterar vår verksamhet och svarar på frågor medan barnen roar sig med aktiviteter.

Beredskapsveckan, klockan 11.00–15.00

Torget, Tomelilla

Gilleveckan sammanfaller med den årliga beredskapsveckan som utlyses av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Under lördagen kan du träffa Frivilliga resursgruppen, andra frivilliga försvarsorganisationer och representanter från kommunens säkerhets- och beredskapsfunktion.

Kanske har du funderat på att själv bidra under kris? Att vara med i en frivilligorganisation som dessa kan vara ett sätt.

Här finns mer information om Frivilliga resursgruppen. Länk till annan webbplats.

Under hela veckan

Centrala Tomelilla

Liten men tuff – vår plats på jorden

Vad gör att vi bär med oss en plats, minns den, väljer den eller gör den till vår? Upptäck människor som valt just vår lilla kommun, fylld av stolthet, kreativitet och drivkraft, till sin plats på jorden!

Liten men tuff – vår plats på jorden är en inspirerande promenad med porträtt på personer med olika sorters koppling till Tomelilla kommun. Respektive person berättar om sin relation till platsen. Utställningen med porträtten sätts upp på lyktstolpar mellan Torget och Folkets park och kan ses hela veckan.

Liten men tuff – tvåornas kör

En stor barnkör kommer att förgylla gilleveckan. Under vårterminen 2024 har alla Tomelillas förstaklassare repeterat inför det som till hösten kommer att bli Tvåornas kör, under ledning av Kulturskolan.