Dans

Dans är en upplevelse. Dans är kreativitet. Dans ger självkänsla.

Oavsett vem du är finns en plats för dig i dansen. Har du också sett coola dansnummer till dina favoritlåtar? Vill du också vara en del av en dansgrupp? Kan du inte sitta still och vill dansa loss?

Varje dansklass innehåller både grundläggande dansträning och koreografiträning. Dessa anpassas i största mån efter varje elev så du är välkommen oavsett hur mycket du dansat tidigare.

Årskursindelningen är en riktlinje för dig som kommer ny till oss. Eleven har i samråd med pedagogen sedan möjlighet att dansa och showa i den grupp som främjar elevens individuella utveckling bäst.

Våra olika danskurser

Dance kids

Från förskoleklass - åk 2

Genom övningar anpassade för barnen möter de dansens värld.

Barnen får undersöka rörelsemönster, koordination samtidigt som de får njuta av sin favoritmusik. Att få kontroll över sin kropp är en stor process i barnens utveckling, något som dansen kan främja stort samtidigt som de på ett kreativt sätt får röra på sig. Vi går på ett roligt sätt genom dansens grunder och dansar loss för att stärka varje barns självkänsla.

Schema

Tomelilla, Kastanjeskolan, danssalen
Måndagar kl. 17.00-17.45

Smedstorp, idrottshallen
Tisdagar kl. 14.30 - 15.15

DanceMix

DanceMix 1 från åk 3-4

DanceMix 2 från åk 5-6

Detta är den utmärkta gruppen både för dig som vill dansa loss för att det är roligt och för dig som vill lära dig mer och kanske fortsätta med dansen i framtiden. Här blandas fart och fläkt med grundläggande dansträning för att öka förståelsen för musik, motorik, rytm och rörelse. Detta samtidigt som dansen stärker självkänslan och självförtroendet.

Vi repeterar in olika koreografier till vår favoritmusik, så ta gärna med dig musikförslag. Vi lär känna varandra genom dansen och får uttrycka oss kreativt och skapande. DanceMIX finns i Tomelilla.

Schema

Tomelilla, Kastanjeskolan, danssalen
Onsdag kl. 15.45-16.30 Grupp 1
Onsdag kl. 16.45-17.45 Grupp 2

Smedstorp skola, gymnastiksalen
Tisdag kl. 15.30-16.15 Grupp 1
Tisdag kl. 16.30-17.30 Grupp 2

Reggaeton

Om du vill lära dig att släppa loss i hela kroppen, bli mer rörlig, motionera och samtidigt ha kul, då är det reggaeton du ska prova! Reggaeton är en mix av jamaicansk och latinamerikansk musik och dans och är influerad av många olika musikstilar som till exempel dancehall, salsa, merengue, afrikanska rytmer och hiphop. Dansen har sitt ursprung från ön Puerto Rico i Västindien.

Från åk 7 och uppåt.

Schema

Tomelilla, Kastanjeskolan, danssalen
Onsdagar kl. 18.00-19.00

Groove

Från åk 7

Groove är dansgruppen med våra äldsta elever. Vi blandar de moderna dansstilarna med en grundläggande dansträning. Här lägger vi stor vikt vid koreografierna för att skapa färdiga nummer till musiken vi gillar. Vi lär känna varandra genom dansen och sätter gemensamt och individuellt upp målen för oss. Vad vill vi uppnå?

I gruppen främjas även varje persons kreativitet. Vi kommer arbeta med att skapa en egen koreografi ihop med danspedagogen för att hitta det egna individuella uttrycket genom dansen.

Schema

Tomelilla, Kastanjeskolan, danssalen
Onsdag kl. 14.30-15.30

The great dance crew

Äntligen har Tomelilla Kulturskola sitt eget Dance Crew på en avancerad nivå. Vill du dansa mer? Vill du öva mycket koreografi och är ditt mål att få stå på scen? Då kan The great dance crew vara något för dig. Du som går på gymnasiet har förtur.

Schema

Tomelilla, Kastanjeskolan, danssalen
Måndagar kl. 17.50-19.10