Förmåner

Vi arbetar för att främja hälsa och välmående på vår arbetsplats. Om våra medarbetare mår bra, mår vi också bra. Här har vi samlat några av de förmåner vi erbjuder dig som arbetar med oss.

Förmåner för dig som arbetar med oss

Som medarbetare i Tomelilla kommun erbjuds du ett antal extra förmåner utöver de som redan finns i kollektivavtalet. Här kan du läsa kort om några av dem.

Flexibel arbetstid

Vi har flexibel arbetstid på de arbetsplatser där verksamhetens behov tillåter det.

Friskvård

Som månadsavlönad medarbetare erbjuds du en friskvårdssubvention på 1 500 kronor per år. Från 1 januari 2024, höjs beloppet till 2 000 kronor.

Lämna blod eller vaccinera dig under arbetstid

Du kan lämna blod eller vaccinera dig mot TBE under betald arbetstid. Besöket planerar du med din chef så att tiden passar utifrån verksamhetens behov.

Förmånscykel mot bruttolöneavdrag

Månadsavlönade anställda har möjlighet att köpa cykel mot bruttolöneavdrag. Köpet får vara på max 30 000 kronor och kan betalas av på 1–36 månader.

Föräldraledighet

För den som är föräldraledig ger vi föräldrapenningtillägg motsvarande 10 procent av lönebortfallet i sammanlagt 180 dagar per födsel, och föräldralön som längst till dess att barnet är 24 månader. Som förälder har du också möjlighet att förkorta din arbetstid med upp till en fjärdedel fram tills barnet fyller 12 år, istället för 8 år enligt föräldraledighetslagen.

Semester

Som medarbetare har du 25 semesterdagar per år. Från och med det år du fyller 40 år har du 31 semesterdagar, och från och med det år du fyller 50 år har du 32 semesterdagar.

Stipendium

Du har möjlighet att ansöka om stipendium för fritidsstudier med max 2 000 kronor per termin.

Pensionsrådgivning

Du kan få kostnadsfri rådgivning från Folksam om din pension.

Semesterväxling

Som tillsvidareanställd har du möjlighet att växla semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Antalet dagar beror på din ålder.

Visste du att:

  • Vi har tre tågstationer i kommunen. Det tar cirka 1 timme att åka till Malmö och cirka 1,5 timme till Köpenhamn.
  • Tomelilla har ett aktivt kulturliv inom både konst, musik och teater året om.
  • Flera hotade arter trivs i kommunens natur såsom fladdermusarten barbastell, långbensgroda, kungsörn och inte minst röd glada, vår egen kommunfågel.
  • Här finns gastronomi på en mycket hög internationell nivå. Människor från hela världen reser till Tomelilla just för att besöka några av restaurangerna i kommunen. Vi har också gott om matproducenter som förädlar det jorden ger.
  • I Tomelilla finns riksunika naturmiljöer, exempelvis Fyledalen, Brösarps backar och Verkeåns dalgång.
  • Jazzarkivet på Kulturhuset i Tomelilla har norra Europas största samling av jazzmusik och lockar jazzälskare från hela världen.
  • Tomelilla konsthall byggdes 1965 och var en av Sveriges första konsthallar som byggdes utanför större städer.

Bli en av oss

Vi söker löpande nya medarbetare inom våra verksamheter.

Sök lediga jobb