Lärcentrum

På Lärcentrum erbjuder vi stöd och hjälp för dig som studerar grundläggande och gymnasiala distanskurser. Kom i kontakt och se våra öppettider här.

På Lärcentrum erbjuder vi stöd och hjälp för dig som studerar grundläggande och gymnasiala distanskurser. Våra studiehandledare finns tillgängliga för att stötta dig i att planera och strukturera dina studier, förbättra din studieteknik och ge assistans i digitala verktyg. Vi kan också erbjuda hjälp med att få tillgång till inläst material och tillhandahåller en lugn och fridfull miljö för studier i våra rum på Torget 11 i centrala Tomelilla. Oavsett om du behöver praktiskt stöd eller bara en plats att studera på, är du alltid välkommen till oss.

Tentamensservice

Tentamensservice är en tjänst som vi på Lärcentrum erbjuder i mån av tid. Lärcentrum och studievägledaren har sitt huvuduppdrag mot Komvux, och därför prioriteras dessa ärenden. För att du ska kunna få tillgång till vår tentamensservice, är förutsättningarna att:

  • du hör av dig om att du vill skriva minst tre veckor före det planerade tentamensdatumet (även då kan det finnas begränsad tillgänglighet om studiehandledaren redan är upptagen med andra ärenden)
  • du är bosatt i Tomelilla kommun och kan verifiera det
  • du kan tänka dig att skriva din tentamen när andra elever skriver nivåtester
  • ditt lärosäte godkänner en eventuell anpassning av start- och sluttid för tentamen sett till studiehandledarens arbetstider.

Öppettider

måndag–fredag

08.30–15.00

Besöksadress

Lärcentrum/Arbetsmarknadsenheten
Torget 11
273 30 Tomelilla