Utbildningar och kurser

Hos oss kan du välja bland flera olika utbildningar och kurser, på både grundläggande och gymnasial nivå. Här kan du läsa mer om hur du kan komplettera tidigare studier eller påbörja nya.

Studier i egen takt

Hos oss kan du kan komplettera tidigare studier eller påbörja en yrkesutbildning. Du kan studera i din egen takt utifrån en planering som du och SYV gjort. Du behöver vara beredd på att ta ett stort eget ansvar för dina studier och kunna arbeta självständigt.

Varje kurs består av poäng och när du lägger ihop poängen för kurserna som du ska läsa visar det din studieomfattning. Heltidsstudier motsvaras av 100 poäng på 5 veckor. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver hjälp med att planera i vilken takt och omfattning du ska studera.

Vi erbjuder:

  • Grundläggande vuxenutbildning som motsvarar grundskolans nivå, men som är anpassad för dig som är vuxen.
  • Utbildning i svenska som andraspråk för dig som är en vuxen invandrare. Se nedanstående länk SFI - svenska för invandrare.
  • Komvux som anpassad utbildning som vänder sig till dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning eller en förvärvad hjärnskada.
  • Gymnasial vuxenutbildning som är fristående kurser för dig som saknar hela eller delar av en gymnasieutbildning. Motsvarar gymnasieskolans kurser.
  • Gymnasial vuxenutbildning som är en yrkesutbildning där arbetsplatsförlagt arbete kan ingå. Tidigare yrkeserfarenheter kan räknas in för att förkorta studietiden.

Samarbeten med andra

Tomelilla kommun har samarbetsavtal med Ystads kommun gällande grundläggande vuxenutbildning, gymnasiala kurser och komvux som anpassa utbildning.

Grundläggande vuxenutbildning i Ystad Länk till annan webbplats.

Vuxenutbildning på gymnasial nivå i Ystad Länk till annan webbplats.

Vi samarbetar också med Österlens folkhögskola som ligger i centrala Tomelilla

Grundläggande vuxenutbildning på Österlens folkhögskola Länk till annan webbplats.