Danska rötter och kvinnlig kraft

Tina från Tinas bageri

I hjärtat av Tomelilla ligger Tinas Lille Danmark, Hygge på Österlen, en plats där danska delikatesser blandas med en atmosfär av gemenskap och värme. Men bakom den mysiga fasaden döljer sig en inspirerande historia om en kvinna som vägrade att låta livets prövningar stoppa henne.

Tina Petersen, en kvinna med rötter i Danmark, har en historia fylld av utmaningar. Efter en tuff uppväxt i Danmark, präglad av föräldrarnas missbruk och en tid på barnhem, tog Tina mod till sig och flyttade som 16-åring till Sverige för att bo med sin moster. Trots dessa tidiga prövningar gav hon aldrig upp hoppet. År 2019 tog hon steget in i entreprenörsvärlden till minne av sin son, som lämnade jordelivet alldeles för tidigt.

Jag vill visa att jag kan lyckas trots min bakgrund, förlusten av mitt första barn och min dyslexi.

Att välja ljuset

Sedan starten 2019, har hennes strävan alltid varit att skapa ett autentiskt danskt café och brasserie, där gästerna kan uppleva genuin, danskinspirerad smakresa. Även om Tinas resa har varit fylld av utmaningar, har hennes drivkraft alltid funnits där.

– Min uppväxt har gjort mig stark. Jag vill visa att jag kan lyckas trots min bakgrund, förlusten av mitt första barn och min dyslexi. Jag deppar inte ihop, utan väljer att se ljust på framtiden, förklarar hon.

Spegel på väggen

Tinas värdefulla tips

Tinas Lille Danmark, Hygge på Österlen, är inte bara ett café som serverar danska delikatesser, utan också en historia om mod, styrka och drömmar. Med den vill hon inspirera andra kvinnor att ta steget in i näringslivet och följa sina drömmar.

  • Var beredd på att det inte kommer vara enkelt; företagande kräver tid, engagemang och uthållighet.
  • Att ta över någon annans verksamhet eller koncept kan vara utmanande, men det kan också ge möjligheter till att omvandla och förbättra.
  • Gå en starta eget-utbildning för att få de verktyg och kunskaper som behövs för en lyckad start.
Bord med en ängel