Från garagedröm till lokal framgångssaga

Hanna från Brösarps Gästis.

När Hannes Vang startade sitt bolag, var det framför allt med en brinnande passion för bilar och en stark vilja att skapa något eget. På tre år har han utvecklat en verksamhet som inte bara fångar många bilägares intresse, utan som också symboliserar Tomelilla kommuns växande näringsliv.

För tre år sedan jonglerade Hannes mellan en fast anställning och sin egen verksamhet, som han drev på kvällar och helger. Det var en hektisk tid och det dröjde inte länge innan efterfrågan på hans tjänster växte så pass att han vågade ta steget fullt ut.

– Det var en stor risk att säga upp mig från mitt fasta jobb, men jag kände att jag behövde satsa fullt ut på min dröm, berättar Hannes.

Under vår- och sommarmånaderna fokuserar företaget på bilrekond, men när hösten och vintern kommer, skiftar verksamheten till montering av bilinredning, ledramper, extraljus och andra biltillbehör. Hannes har alltid varit angelägen om att bredda sitt tjänsteutbud, vilket har hjälpt honom att öka omsättningen och säkerställa företagets lönsamhet genom säsongsväxlingarna.

Man måste tro på sig själv och sin affärsidé fullt ut. Utan den övertygelsen kan det bli svårt att ta sig framåt.

Prisbelönad nyföretagare som tror på sig själv

Utmärkelsen årets nyföretagare som Hannes tilldelades av Nyföretagarcentrum tidigare i år, är en betydelsefull milstolpe för Hannes bilutrustning och bilvård AB.

– Det känns otroligt häftigt att bli erkänd på detta sätt. Det är en bekräftelse på att jag har lyckats och gjort mig ett namn i kommunen på ganska kort tid, säger han med stolthet.

Att driva ett företag kommer inte utan sina utmaningar. Hannes betonar vikten av självförtroende och beslutsamhet.

– Man måste tro på sig själv och sin affärsidé fullt ut. Utan den övertygelsen kan det bli svårt att ta sig framåt, förklarar han.

Trots de många timmarna och det ibland överväldigande arbetet, har Hannes lyckats hålla balansen mellan jobb och fritid genom noggrann planering och disciplin. Han insisterar på att framgång inte bara kommer genom hårt arbete, utan också från att sätta tydliga mål och strategier, både på kort och lång sikt.

Med en växande kundbas och nya, större lokaler i sikte, ser Hannes ljust på framtiden. Han planerar att utöka sitt team och fortsätta att utveckla verksamheten.

– Att flytta till större lokaler är ett stort steg i rätt riktning. Det ger oss möjlighet att ta emot fler kunder och expandera vårt tjänsteutbud, säger Hannes.

Med stort driv, rätt inställning och hårt arbete visar Hannes att drömmar kan bli verklighet, även i en liten kommun som Tomelilla.

Bild på ägare till en bildverkstad.

Hannes värdefulla tips

För er som drömmer om att starta eget delar Hannes Vang med sig av tre värdefulla tips:

  • Se till att din affärsidé är tydlig och genomtänkt innan du börjar.
  • Självförtroende är avgörande. Du måste tro på både dig själv och det du gör.
  • Var noggrann i din planering och håll dig till dina planer.
Hannes Vang