Österlentjejen som tog en oväntad väg

Hanna från Brösarps Gästis.

Nära storslagen natur och havsbrus hittar vi en kvinna vars berättelse är ett tydligt bevis på vart mod, vilja och envishet kan ta dig. Möt Hanna Cederberg, den drivande kraften bakom Brösarps Gästgifveri & spa, en verksamhet med anor från 1684.

Men historien börjar inte där. Den börjar under Hannas barndom på Baskemölla. Där och då tog turismnäringen en betydande plats och var ett naturligt inslag i vardagen. Trots att Hanna var omgiven av familjens engagemang för turismen, hade hon bestämt sig för en annan väg.

– Efter gymnasiet fick jag för mig att bli lärare och flyttade till Kristianstad. För en sak var säker, jag skulle aldrig arbeta inom turism, när alla andra var lediga. Pappa drev ju gästis i Brösarp och mamma arbetade på turistbyrån i Simrishamn, och drev sedan ett vandrarhem på Baskemölla, berättar Hanna.

Brösarps gästis

Viljan att utveckla, förändra och förbättra

Fast ibland tar livet oväntade, inspirerande vägar. Hanna gick från att ha en planerad karriär som lärare, till att bli en oumbärlig del av familjeföretaget. Brösarps Gästgifveri & spa är inte bara en plats för avkoppling och njutning, det är ett resultat av kontinuerlig utveckling och en stark vilja att förändra och förbättra.

– Gästis har blivit en så stor del av mig och mitt liv, och mina barns liv ... min identitet. Det är en frihet, samtidigt som jag är ständigt låst. Men det är en utmaning som jag gillar. Jag får försöka, testa och pröva mig fram precis som jag vill. Det är häftigt och lite skrämmande på samma gång. Jag blir ju så glad när försöken lyckas! Det driver mig, menar Hanna.

För Hanna är entreprenörskap en livsstil som framför allt handlar om att skapa en plats där människor trivs och utvecklas.

– Det viktigaste med vårt företag är våra anställda. Utan dem vore vi ingenting. De är magiska, menar Hanna Cederberg.

Hannas värdefulla tips

Till alla er som funderar på att ta steget in i företagsvärlden har Hanna Cederberg några värdefulla tips att dela med sig av:

  • Har du en vision eller en möjlighet att förverkliga din dröm – kör på din idé! Våga ta steget! Även om resan kan vara utmanande är belöningen värd det.
  • Kontakter är avgörande för framgång. Skapa relationer med människor i branschen, banken, eller andra företagare. Ett starkt nätverk kan vara avgörande för att lösa problem och få stöd när det behövs.
  • Ha öppet sinne för nya idéer och knäppa tankar. Tro inte på dem som säger att något inte är möjligt. Var modig nog att testa och utforska nya vägar.
  • Att äga och driva ett företag handlar inte bara om ekonomisk vinning. Att visa omtanke och kärlek mot både medarbetare och kunder skapar en positiv atmosfär som kan ta företaget långt.
Hanna på Brösarps Gästis
Gul ros