Familjecentralen

På Familjecentralen samlar vi allt under ett tak och skapar en mötesplats för dig som föräldrar, och barn i åldern 0–6 år. Varmt välkommen!

Familjecentralen är ett samarbete mellan Tomelilla kommun, Capio och Region Skåne och erbjuder barnavårdscentral, mödravårdscentral, öppen förskola och föräldrarådgivning. Familjecentralen finns på Skolgatan 4 i centrala Tomelilla.

Små bebisfötter

Öppna förskolan

Öppna förskolan finns på Familjecentralen. Hit kan du komma tillsammans med ditt/dina barn och leka tillsammans med andra. Under öppna förskolans öppettider är du också alltid välkommen in bara för en kopp kaffe, byta blöja eller låna toaletten.

Det finns personal på plats och vi har regelbundet sångstunder, skapar och läser. Fika finns till självkostnadsdpris, betalning sker via Swish.

Öppettider

Måndag: kl. 13–16 (0–6 år)
Tisdag: kl. 9–12, 13–16 (0–6 år)
Onsdag: kl. 9–12 (0–12 månader)
Torsdag: kl. 13–16 (0–6 år)
Fredag: stängt

Följ Familjecentralen på Instagram för aktuellt program. Klicka här för att komma till kontot: Familjecentralen Tomelilla på Instagram Länk till annan webbplats.

Föräldrarådgivning

Våra föräldrarådgivare erbjuder dig som väntar barn eller har barn i åldern 0–6 år råd och stöd när det gäller utmaningar du kan möta som förälder.

Samtalen kan till exempel handla om din relation till ditt barn och/eller din partner, om hur du kan få bättre rutiner och struktur i din vardag, eller stöd i samspel och anknytning.

Kontakt

Öppna förskolan
Telefon: 0709-95 82 39

Föräldrarådgivning
Telefon: 0417-180 00

BVC Capio och BVC Region Skåne

Välkommen till familjecentralens barnavårdscentraler som drivs av Capio samt Region Skåne.

Länk till BVC Capio Länk till annan webbplats.

Länk till BVC Region Skåne Länk till annan webbplats.

Barnmorskemottagning Capio

Barnmorskemottagningen på familjecentralen, drivs av Capio - välkommen!

Länk till barnmorskemottagningen Länk till annan webbplats.