Kundfakturor och andra inbetalningar

En kundfaktura är en faktura som kommunen skickar till sina kunder.

Det kan vara en privatperson, en annan kommun eller ett företag och avser ersättning för vara eller tjänst. En kund kan välja att få sin faktura från kommunen som e-faktura, vilket kunden ansöker om hos sin bank. En kund kan även ansöka om autogiro. Ansökan görs antingen via kommunens e-tjänst på hemsidan eller genom att kunden fyller i den pdf-blankett som finns på kommunens hemsida.

Debitering av kundfaktura

När du ska skicka en kundfaktura fyller du i alla uppgifter i blanketten som heter Debitering av kundfaktura. Skicka sedan blanketten till gemensam administration genom att mejla till ekonomi@tomelilla.se.

Debitering av internfaktura

När du ska skicka en internfaktura fyller du i alla uppgifter i blanketten som heter Debitering av internfaktura. Skicka sedan blanketten till gemensam administration genom att mejla till ekonomi@tomelilla.se.

Kreditering av kundfaktura

När du behöver kreditera en kundfaktura fyller du i alla uppgifter i blanketten som heter Kreditering av kundfaktura. Skicka sedan blanketten till gemensam administration genom att mejla till ekonomi@tomelilla.se.