Årets ambassadör

Utmärkelsen Årets ambassadör ges till en person eller företag som i sin dagliga gärning är en god ambassadör för såväl sin hemkommun som sydöstra Skåne. Tomelilla kommuns näringslivschef utser vinnaren och utmärkelsen delas ut på nationaldagen.

Tidigare vinnare

2023: Ida Nilsson

Med stort och helhjärtat engagemang i framgångsrika Bostad ida’ och i Företagarna, är Ida Nilsson en sann ambassadör. Genom sitt starka driv gör hon Tomelilla kommun ännu attraktivare för våra kommuninvånare och företagare.

2022: Gaël Joly

Årets ambassadör får inte bara barnen i Tomelilla att med lust och energi ge sig ut på banorna och cykla mountainbike. Genom sitt företag A Different Path är han en sann ambassadör då han uppmuntrar till rörelse i vackra och spännande miljöer genom utmanande motionslopp i Tomelilla och på Österlen − alltid med fokus på hållbar utveckling.

2021: Joakim Svensson, Oskar Rosberg, Peter Hjelm och Martina Hjelm

Joakim Svensson: Årets ambassadör gör inte bara Tomelilla grönare utan hela Skåne. Joakim Svensson och Växtkraft i Skåne Tranås arbetar innovativt och med stor passion. Han har satt Tomelilla och Skåne Tranås på kartan och förstärkt områdets gröna varumärke med det goda Tomelilla i fokus.

Oskar Rosberg: Årets ambassadör gör inte bara Tomelilla grönare utan hela Skåne. Oskar Rosberg och Växtkraft i Skåne Tranås arbetar innovativt och med stor passion. Han har satt Tomelilla och Skåne Tranås på kartan och förstärkt områdets gröna varumärke med det goda Tomelilla i fokus.

Peter Hjelm: Årets ambassadör gör inte bara Tomelilla grönare utan hela Skåne. Peter Hjelm och Växtkraft i Skåne Tranås arbetar innovativt och med stor passion. Genom sitt engagemang i en av Sveriges första automatiska livsmedelsbutiker, Auto-Mat underlättar han mångas vardag inte bara i Skåne Tranås. Han har satt Tomelilla och Skåne Tranås på kartan och förstärkt områdets gröna och närproducerade varumärke med det goda Tomelilla i fokus.

Martina Hjelm: Årets ambassadör är en sann entreprenör. Med Skåne Tranås som bas driver Martina Hjelm både en frisersalong och en av Sveriges första automatiska livsmedelsbutiker, Auto-Mat. En service och butik med ett unikt och inte sällan lokalproducerat sortiment som underlättar mångas vardag inte bara i Skåne Tranås. Hon har med mycket hjärta och engagemang satt Tomelilla och Skåne Tranås på kartan.

2020 –

Ingen utdelning

2019 –

Ingen utdelning

2018 Magnus Henningsson, Österlens kött & vilt i Brösarp AB

Årets ambassadör är en SM-mästare i blodpudding och har genom modernt arbete i en traditionell bransch visat prov på hög kompetens och skicklighet. Magnus har satt Tomelilla på kartan och förstärkt områdets matvarumärke med det goda Tomelilla i fokus.