Smedstorps skola

Smedstorps skola ligger i hjärtat av Österlen med närhet till naturen. Här går cirka 120 elever, från förskoleklass till årskurs 6.

Smedstorps skola

Om skolan

Välkommen till Smedstorps skola – en trygg mötesplats för utveckling och lärande! Skolan ligger belägen centralt i Smedstorp, med närhet till naturområden såväl som idrottsplats. Här går ungefär 120 elever, med en klass i varje årskurs från förskoleklass till och med årskurs 6.

Skolans elever är trygga och nyfikna individer som ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Skolklimatet präglas av att alla kan och vill göra skillnad. Hos oss är motivation i form av hopp, glädje och optimism, en viktig drivkraft som möjliggör för utveckling och lärande. Vi tror på elevernas förmågor och stödjer dem i att växa både i kunskap och som människor.

Arbetslaget består av olika yrkesroller i egenskap av barnskötare, speciallärare, specialpedagog, grundskollärare, lärare mot fritidshem, förskollärare, kurator och skolsköterska. Skolan arbetar aktivt med IBIS, som står för ett inkluderande beteende stöd i skolan. Skolans IBIS-team driver arbetet tillsammans med instruktör. IBIS-team kartlägger behov och initierar inriktning på värdegrundsarbetet tillsammans med övrig personal. IBIS står för höga och tydliga förväntningar i en tillitsfull och strukturerad miljö, goda relationer, samsyn och tydlig och förutsägbar struktur.

Måltider

På skolan finns eget tillagningskök som tillagar frukost, lunch och mellanmål till eleverna. Måltiderna är näringsberäknade och följer Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer. Specialkost och anpassad måltid erbjuds och diskuteras tillsammans med pedagoger och rektor.

  • Frukost: kl. 07.30 (fritidshem)
  • Lunch: kl. 11.30
  • Mellanmål: kl. 14.00 (fritidshem)

Läs mer om Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer och ta del av veckans matsedel här:

Måltider och matsedel

Öppet hus

Smedstorps skola håller öppet hus måndag 6 maj klockan 16.30–19.00. Vid det här tillfället får du möjlighet att besöka skolan, träffa lärare och se hur lokalerna ser ut.

Fritidshem

Om fritidshemmet

På Hjärtats fritidshem vill vi stimulera elevers personliga utveckling samtidigt som vi också vill erbjuda en meningsfull fritid. Genom att ta avstamp i våra elevers behov, intressen och erfarenheter utmanar vi till utökat lärande. Alla elever som vill får hjälp med att göra skolläxan under eftermiddagen.

Öppettider

Fritidshemmet är öppet helgfria vardagar året runt, i regel mellan 06.00–18.00. Vid skollov kan andra öppettider komma att gälla, kontakta fritidshemmet för mer information.

Måltider

Frukost serveras mellan 07.30–08.00, och mellanmål omkring 14.00. Under loven serveras även lunch.

Kontakt

Telefon: 070-995 81 60

Modersmål

I Tomelilla kommun erbjuds modersmålsundervisning från och med skolår 1 till barn och ungdomar från familjer där minst en av föräldrarna har ett annat modersmål än svenska och detta språk används i hemmet.

Undervisningen är schemalagd utanför ordinarie skoltid och ges under hela skolåret med början vid terminsstart. Den bedrivs oftast på elevernas skolor. Läs mer om hur vi arbetar med modersmålsstöd i förskola och grundskola samt hur du ansöker här:

Modersmålsstöd

Kontakter

Smedstorps skola
Kommunalgatan 6, 273 98 Smedstorp

Rektor
Gunilla Djerf
Telefon: 0417-18471
E-post: gunilla.djerf@tomelilla.se

Pedagogisk samordnare
Giesela Peterson
E-post: giesela.peterson@edu.tomelilla.se

Skolsköterska
Åsa Håkansson
Telefon: 070-995 80 10
E-post: asa.hakansson@tomelilla.se

Kurator
Matilda Gend
Telefon: 070-995 80 81
E-post: matilda.gend@tomelilla.se

Fritidshem
Telefon: 070-995 81 60