Ängens förskola

Ängens förskola finns på Björkebogatan, granne med Lindesborgsskolan i Tomelilla. Vi har närhet till natur och skog såväl som bibliotek och kulturhus i centrum.

En vy från Ängens förskola

Om förskolan

Välkommen till Ängens förskola! Vi ser förskolan som en mötesplats för barn, föräldrar, vårdnadshavare och pedagoger, där alla trivs och har roligt tillsammans. Vi ger barnet möjlighet till utveckling inom alla områden med varierande lärmiljöer, utomhus såväl som inomhus. Språket har även en särskilt framträdande roll hos oss. Högläsning, sång, samtal och språklekar är viktiga och vanligt förekommande inslag i vår vardag.

Med barnet i fokus formar vi vår verksamhet där omsorg och lärande bildar en helhet. Vi ser alla barn som kompetenta individer, som vi möter utifrån deras specifika utveckling och behov. Olikheter ser vi som något positivt och bemöts alltid med respekt.

Avdelningar

Förskolan har fem avdelningar: Klövern, Prästkragen, Smörblomman, Vallmon och Blåklinten. Fyra av dem är för barn 1-4 år och en är för femåringar. Vi har runt 20 barn på varje avdelning.

Måltider

Maten lagas från grunden på plats i eget tillagningskök, med stor andel säsongsanpassade och lokala råvaror. Specialkost och anpassad måltid erbjuds och diskuteras tillsammans med pedagoger och rektor.

  • Frukost: kl. 08.00
  • Lunch: kl. 11.00–11.30
  • Mellanmål: kl. 14.30

Läs mer om Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer och veckans matsedel för förskolan här:

Måltider och matsedel

Tyra-appen för schemaläggning och frånvarorapportering

Förskoleappen Tyra används dagligen som en plattform för information och kommunikation mellan hemmet och förskolan. Via funktioner som "blogg", "lärlogg" och "händelser" har du som förälder bra insyn i ditt barns vardag på förskolan. Här anmäler du även närvaro och frånvaro på ett enkelt och smidigt sätt. Tyra får du tillgång till när ditt barn börjar på förskolan.

Läs mer om förskoleappen Tyra Länk till annan webbplats.

Utegården på Ängens förskola

Besök förskolan

Barn är det mest värdefulla vi har och vi förstår att valet av förskola kan vara svårt. Därför uppmuntrar och välkomnar vi besök, så att ni kan känna in lokaler, personal och omgivning på egen hand. Kontakta förskolans rektor för att boka ert besök.