Västervångens förskola

Västervångens förskola ligger i ett bostadsområde vid den västra infarten till centrala Tomelilla. Både ute och inne finns en tillgänglig och inspirerande miljö som fångar barnens intresse och nyfikenhet.

En vy från Västervångens förskola

Om förskolan

Välkommen till Västervångens förskola! Med barnet i centrum skapar engagerade och lyhörda pedagoger en verksamhet som möjliggör för barnens utveckling av språk, fantasi, skaparglädje, intressen och social förmåga.

Vi arbetar för att främja gemenskap och trygghet i barngrupperna, där alla blir sedda och lyssnade på. Alla barn ska känna att "jag duger", "jag kan" och "jag vill" – då ökar också välbefinnandet och lusten att lära sig nya saker.

Vi värnar om ett gott samarbete med vårdadshavare, för att på bästa sätt kunna möta barnet och skapa rätt förutsättningar för utveckling.

Avdelningar

På förskolan finns avdelningarna lilla och stora Krummeluren, lilla och stora Speldosan samt lilla och stora Lyran. Varje avdelning har cirka 15 barn och de fördelas efter åldern 1–3 år och 3–5 år.

Måltider

Maten lagas på plats på förskolan. Barnen äter måltiderna på sina respektive avdelningar. Specialkost och anpassad måltid erbjuds och diskuteras tillsammans med pedagoger och rektor.

  • Frukost: kl. 07.30 samt 08.00
  • Lunch: kl. 11.00 samt 11.30
  • Mellanmål: kl. 14.30


Läs mer om Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer och veckans matsedel för förskolan här:

Måltider och matsedel

Tyra-appen för schemaläggning och frånvarorapportering

Förskoleappen Tyra används dagligen som en plattform för information och kommunikation mellan hemmet och förskolan. Via funktioner som "blogg", "lärlogg" och "händelser" har du som förälder bra insyn i ditt barns vardag på förskolan. Här anmäler du även närvaro och frånvaro på ett enkelt och smidigt sätt. Tyra får du tillgång till när ditt barn börjar på förskolan.

Läs mer om förskoleappen Tyra Länk till annan webbplats.

Besök förskolan

Barn är det mest värdefulla vi har och vi förstår att valet av förskola kan vara svårt. Därför uppmuntrar och välkomnar vi besök, så att ni kan känna in lokaler, personal och omgivning på egen hand. Kontakta förskolans rektor för att boka ert besök.