Barnens förskola

Barnens förskola ligger mitt i Smedstorp, i tillbyggda lokaler intill skolan. Vi arbetar mycket ute i naturen och har ett nära samarbete med både fritidshem och skola.

En vy från Barnens förskola i Smedstorp

Om förskolan

Välkommen till Barnens förskola! Vi är en förskola där barn och föräldrar trivs – en förskola där barnen lär sig för livet. I vår närhet har vi många natursköna områden, fina promenadstigar och lekplatser vilket möjliggör för spännande och lärorika utomhusaktiviteter för barnen.

Vi arbetar bland annat utifrån Bornholmsmodellen där vi genom olika strukturerade språklekar skapar goda förutsättningar för barnens läs- och skriftinlärning. Genom att stimulera barns språkliga medvetenhet över lång tid, kan eleverna göras läsberedda för skolan och ge dem en bättre lässtart.

Avdelningar

På Barnens förskola går ungefär 60 barn på fyra åldersindelade avdelningar. Barnen är fördelade på två olika hus, två avdelningar i varje. Vi samverkar mycket mellan de olika husen och i grupperna.

Måltider

Maten tillagas från grunden på plats i eget tillagningskök i Smedstorps skola. Vid samtliga måltider äter barnen i sina respektive grupper. De barn som ska börja förskoleklass i skolan året därpå äter sin lunch i skolans matsal. Här serveras maten i bufféform där barnen själv får ta upp med en hjälpande hand av vuxen vid behov. Specialkost och anpassad måltid erbjuds och diskuteras tillsammans med pedagoger och rektor.

  • Frukost: kl. 07.30
  • Lunch: kl. 11.15–11.45
  • Mellanmål: kl. 14.15

Läs mer om Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer och veckans matsedel för förskolan här:

Måltider och matsedel

Tyra-appen för schemaläggning och frånvarorapportering

Förskoleappen Tyra används dagligen som en plattform för information och kommunikation mellan hemmet och förskolan. Via funktioner som "blogg", "lärlogg" och "händelser" har du som förälder bra insyn i ditt barns vardag på förskolan. Här anmäler du även närvaro och frånvaro på ett enkelt och smidigt sätt. Tyra får du tillgång till när ditt barn börjar på förskolan.

Läs mer om förskoleappen Tyra Länk till annan webbplats.

Besök förskolan

Barn är det mest värdefulla vi har och vi förstår att valet av förskola kan vara svårt. Därför uppmuntrar och välkomnar vi besök, så att ni kan känna in lokaler, personal och omgivning på egen hand. Kontakta förskolans rektor för att boka ert besök.

Test av bild