Lärkans förskola

Lärkans förskola ligger centralt i Tomelilla. Vi vill vara med och utveckla positiva och öppna barn som kan, vill och vågar.

En vy från Lärkans förskola

Om förskolan

Välkommen till Lärkans förskola! Vi har nära till bibliotek, konsthall, skog och park. Utemiljö såväl som innemiljö inbjuder till lek och lust att upptäcka. Vi arbetar aktivt för att varje barn ska få ta plats, utvecklas och lära sig nya saker. Våra lärmiljöer är förändras med jämna mellanrum och anpassas efter barngrupperna.

Avdelningar

Här har vi plats för omkring 60 barn, uppdelade på fyra avdelningar: Ekorren, Myran, Humlan och Grodan. En av avdelningarna är enbart för femåringar, medan resterande tre är för barn 1–4 år.

Måltider

Förskolan har ett eget tillagningskök som lagar en välbalanserad kost. Specialkost och anpassad måltid erbjuds och diskuteras tillsammans med pedagoger och rektor.

  • Frukost: kl. 08.00
  • Lunch: kl. 11.00–11.30
  • Mellanmål: kl. 14.30

Läs mer om Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer och veckans matsedel för förskolan här:

Måltider och matsedel

Tyra-appen för schemaläggning och frånvarorapportering

Förskoleappen Tyra används dagligen som en plattform för information och kommunikation mellan hemmet och förskolan. Via funktioner som "blogg", "lärlogg" och "händelser" har du som förälder bra insyn i ditt barns vardag på förskolan. Här anmäler du även närvaro och frånvaro på ett enkelt och smidigt sätt. Tyra får du tillgång till när ditt barn börjar på förskolan.

Läs mer om förskoleappen Tyra Länk till annan webbplats.

Besök förskolan

Barn är det mest värdefulla vi har och vi förstår att valet av förskola kan vara svårt. Därför uppmuntrar och välkomnar vi besök, så att ni kan känna in lokaler, personal och omgivning på egen hand. Kontakta förskolans rektor för att boka ert besök.

Rutschkanan på Lärkans förskola.