Fyrklöverns förskola

Fyrklöverns förskola ligger i egna lokaler i samma byggnad som skolan i Onslunda. Vi har ett nära samarbete med skola och fritidshem. Mycket av vår tid tillbringar vi ute i naturen.

En vy från Fyrklöverns förskola

Om förskolan

Välkommen till Fyrklöverns förskola! Här har vi närhet till Järnvägsparken och många vackra grönområden runt om i närliggande omgivning. Mycket av vår tid tillbringar vi utomhus och vi ser utevistelse, rörelse och hälsa som viktiga delar i vår verksamhet. Våra varierande lärmiljöer är inspirerande, utmanande och är tillgängliga för lek såväl som lärande. Vi har även ett nära samarbete med skola och fritidshem, vilket bidrar till en familjär känsla och ett utbyte av lärande barnen emellan, oavsett ålder.

Vi arbetar bland annat utifrån Bornholmsmodellen där vi genom olika strukturerade språklekar skapar goda förutsättningar för barnens läs- och skriftinlärning. Genom att stimulera barns språkliga medvetenhet över lång tid, kan eleverna göras läsberedda för skolan och ge dem en bättre lässtart.

Avdelningar

På Fyrklövern har vi plats för runt 40 barn, fördelade på tre grupper utifrån ålder: Ekorren, Igelkottarna och Rävarna. Det är barnen själva som namngett grupperna efter figurer i ett material vi arbetar löpande med.

Måltider

Maten tillagas på plats i Odenslundsskolans eget tillagningskök. Vi lägger mycket stor vikt vid lugna, trevliga pedagogiska måltider. Vid samtliga måltider äter barnen i sina respektive grupper. De barn som ska börja förskoleklass i skolan året därpå går till skolans matsal och äter lunch. Här serveras maten i bufféform där barnen själv får ta upp med en hjälpande hand av vuxen vid behov. Specialkost och anpassad måltid erbjuds och diskuteras tillsammans med pedagoger och rektor.

  • Frukost: kl. 07.30
  • Lunch: kl. 11.15–11.45
  • Mellanmål: kl. 14.15

Läs mer om Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer och veckans matsedel för förskolan här:

Måltider och matsedel

Tyra-appen för schemaläggning och frånvarorapportering

Förskoleappen Tyra används dagligen som en plattform för information och kommunikation mellan hemmet och förskolan. Via funktioner som "blogg", "lärlogg" och "händelser" har du som förälder bra insyn i ditt barns vardag på förskolan. Här anmäler du även närvaro och frånvaro på ett enkelt och smidigt sätt. Tyra får du tillgång till när ditt barn börjar på förskolan.

Läs mer om förskoleappen Tyra Länk till annan webbplats.

Besök förskolan

Barn är det mest värdefulla vi har och vi förstår att valet av förskola kan vara svårt. Därför uppmuntrar och välkomnar vi besök, så att ni kan känna in lokaler, personal och omgivning på egen hand. Kontakta förskolans rektor för att boka ert besök.

Rutschkanan på Fyrklöverns förskola.