Utsiktens förskola

Utsiktens förskola ligger i Brösarp och för oss är naturen självklar! Friluftsliv, lek, rörelse och naturupplevelser med alla sinnen är grunden i vår utomhuspedagogik I Ur och Skur.

En vy från Utsiktens förskola

Om förskolan

Välkommen till Utsiktens förskola! Som medlemmar i Friluftsfrämjandets barnverksamhet använder vi oss av I Ur och Skurs (IUS) pedagogik. Vi erbjuder ett upplevelsebaserat lärande som metod mot målen och för en hållbar livsstil i praktiken. Med utgångspunkt i skollagen och läroplanen använder våra pedagoger sig av ett medvetet ledarskap. Alla pedagoger har förutom sin lärarutbildning/barnskötarutbildning även ledarutbildningar genom Friluftsfrämjandet.

Barnen är inte ute alltid, vilket är en vanlig missuppfattning vad gäller IUS-verksamhet. Det är pedagogerna som avgör vad som lämpar sig bäst utifrån väder och aktivitet. Det handlar alltså inte om antalet timmar som vistas ute, utan snarare om VAD vi gör när vi är ute.

Utsikten vill ge barnen en positiv inställning till naturen. Genom att vistas i naturen året runt får barnen naturkänsla, motion, rörelse och gemenskap utan prestationer i tävlingsform. Om barnen redan i tidig ålder får förmånen att vara ute mycket, lär de sig också hur de ska uppträda i, med och mot naturen. Det lägger också grunden för en hållbar livsstil i praktiken.

Genom att vi vuxna tar ansvar och är goda förebilder, ger vi barnen de verktyg och kunskaper som behövs för att skapa en bättre miljö mot en hållbar framtid. Vi arbetar aktivt mot en Kemikaliesmart förskola.

Avdelningar

Vår förskola är uppdelad i två avdelningar, Utsikten respektive Mullehuset. På Utsikten går barn i åldern 1–4 och på Mullehuset 5-åringar.

Måltider

Frukost och mellanmål tillagas på plats i eget tillagningskök. Lunchen levereras för närvarande av Brinkehem. Specialkost och anpassad måltid erbjuds och diskuteras tillsammans med pedagoger och rektor.

  • Frukost: kl. 07.30
  • Lunch: kl. 11.00–11.30
  • Mellanmål: kl. 14.30

Läs mer om Tomelilla kommuns måltidsriktlinjer och veckans matsedel för förskolan här:

Måltider och matsedel

Tyra-appen för schemaläggning och frånvarorapportering

Förskoleappen Tyra används dagligen som en plattform för information och kommunikation mellan hemmet och förskolan. Via funktioner som "blogg", "lärlogg" och "händelser" har du som förälder bra insyn i ditt barns vardag på förskolan. Här anmäler du även närvaro och frånvaro på ett enkelt och smidigt sätt. Tyra får du tillgång till när ditt barn börjar på förskolan.

Läs mer om förskoleappen Tyra Länk till annan webbplats.

Besök

Barn är det mest värdefulla vi har och vi förstår att valet av förskola kan vara svårt. Därför uppmuntrar och välkomnar vi besök, så att ni kan känna in lokaler, personal och omgivning på egen hand. Kontakta förskolans rektor för att boka ert besök.

Utegården på Utsiktens förskola i Brösarp.